Dušan Tadić produžio ugovor sa Ajaxom, a holandski klub je to na sjajan način i objavio
Tadić je bio jedan od najboljih igrača Ajaxa prošle sezone

Srbijanski napadač će karijeru završiti u Ajaxu

Dušan Tadić produžio ugovor sa Ajaxom, a holandski klub je to na sjajan način i objavio

S. Pašalić

Dušan Tadić je produžio ugovor sa Ajaxom do 2026. godine i tako stavio tačku na sva nagađanja o napuštanju holandskog kluba.

Iako je nekoliko evropskih velikana bilo zainteresovano da ga dovede u svoje redove, a također se pojavila i ponuda kineskog Dalian Jifanga, 30-godišnji Srbijanac je odličio da karijeru završi u Ajaxu.

Tadić je prošlog ljeta stigao iz Southamptona u Ajax za nešto malo manje od 12 miliona eura i bio je jedan od najboljih igrača holandskog tima u prošloj sezoni.

Ukupno je odigrao 56 utakmica i postigao čak 38 golova i upisao 24 asistencije u dresu Ajaxa.

Posebno je oduševio u utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu kada je bio strijelac trećeg gola, ali je imao i dvije asistencije, te se još nekoliko puta našao u prilici da postignee gol.

Ajax je odlučio da zadrži Tadića i nakon isteka ugovora 2026. godine, pa će tako on nakon toga tri godine biti trener mlađih uzrasta ovog tima.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Top Komentari

Dobojlija
Logicno,zasto mijenjati super klub I klub u kojem stalno igras
2 3
kenomax
Valjda do 2026.?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi