Nogometna legenda se želi vratiti u svoj klub, navijači mu poručili: "Budala nije dobrodošla"

Nije se tome nadao

Nogometna legenda se želi vratiti u svoj klub, navijači mu poručili: "Budala nije dobrodošla"

Samir Mlaćo

Legendarni Wesley Sneijder mogao bi se vratiti u Ajax nakon 15 godina, no navijači su izričito protiv toga.

Odlaskom Srbina Dušana Tadića u Tursku otvorio se prostor Sneijderu, jer je poznato da oni nisu bili u 'ljubavi'.

Sada se Sneijderu otvorilo mjesto u stručnom štabu, no navijači su protiv toga i jasno su mu to pokazali.

Pravi razlog nije poznato, no njihova poruka je jasna.

"Moramo ponovo trošiti riječi na glasine o njegovom povratku u Ajax. Šuška se da će biti član stručnog štaba. Odmah da razjasnimo: Ova budala apsolutno nije dobrodošla u klub", stoji u poruci navijača Ajaxa.

Podsjetimo, Sneijder je prozvao početkom ove godine Tadića da jedini nije nosio kapitensku traku za narod u Turskoj i Srbiji.

Oglasi

"Svi kapiteni u našoj najjačoj ligi ovog vikenda nosili su ovu kapitensku traku posvećenu narodu u Turskoj i Sriji. Svi osim Dušana Tadića iz Ajaxa jer oni to nisu htjeli da urade", rekao je tada Sneijder.

Zanimljivo, Tadić je prije par dana karijeru nastavio upravo u Turskoj.

Sigurno da će imati problema sa navijačima, jer je ranije napravio pravi skandal.

Naime, sve se dešavalo na derbiju Feyenoorda i Ajaxa kada su Tadić i Kokču imali verbalni okršaj, a svojom gestikulacijom Tadić je prema mišljenju mnogih tada vrijeđao Turčina i to zbog ramazana.

Kokču je prije svega toga tokom meča iftario jer je postio taj dan, a tokom verbalnog okršaja mnogi su vjerovali da ga je Tadić upravo vrijeđao zbog toga što je posebno uzdrmalo javnost u Turskoj koja je tada osula paljbu po igraču iz Srbije.

Postoje određene priče da vas je Dušan Tadić uvrijedio. Je li to istina?", pitanje je kojeg su postavili nizozemski mediji na šta je turski fudbaler samo kratko odgovorio 'Nije'.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ipak, priznao je na press konferenciji kako zapravo ne zna šta mu je pokazivao.

"Srušio me i rekao je nešto. Zaista ne znam šta je rekao, ali su me emocije ponijele. Napravio je potom određene gestikulacije za koje ne znam šta znače. Nisu mi se dopale, to ste mogli vidjeti po reakciji", rekao je Kokču tada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti