Turci nisu zaboravili Tadićevu provokaciju za ramazan, Srbinu spremaju pravi pakao širom zemlje

Iako je Kokču demantovao, ali...

Turci nisu zaboravili Tadićevu provokaciju za ramazan, Srbinu spremaju pravi pakao širom zemlje

Endin Čaušević

Fenerbahče je sinoć zvanično potvrdio da je Dušan Tadić novi igrač ovog kluba i sigurno je da će biti veliko pojačanje. Međutim, nisu baš svi oduševljeni dolaskom Tadića u Tursku, a u centru pažnje našao se ponovo skandal koji se desio prije tri mjeseca na utakmice Feyenoorda i Ajaxa kada su u centru pažnje bili Tadić i Orkun Kokču.

Tadić je s Fenerom potpisao dvogodišnji ugovor, a u Istanbul je stigao kao slobodan igrač nakon što je iznenadio sve kada je od Ajaxa zatražio raskid saradnje.

Sinoć je Fener ozvaničio dolazak zvučnog pojačanja, a Tadić je odmah zadužio dres s brojem deset oko kojeg je bila velika borba nakon što je Arda Guler napustio klub, no "desetka" je čini se već bila rezervisana za Tadića.

Navijači Fenera oduševljeni su što je Tadić stigao u njihov klub i nadaju se da on i Edin Džeko mogu vratiti ovaj klub na tron jer već devet godina nisu uspjeli da osvoje titulu prvaka Turske.

Međutim, nisu baš svi oduševljeni što se Tadić odlučio za Tursku i mnogi su podsjetili na skandal koji se desio prije tri mjeseca, a upravo je srbijanski veznjak tada bio u centru pažnje.

Oglasi

Naime, sve se dešavalo na derbiju Feyenoorda i Ajaxa kada su Tadić i Kokču imali verbalni okršaj, a svojom gestikulacijom Tadić je prema mišljenju mnogih tada vrijeđao Turčina i to zbog ramazana.

Kokču je prije svega toga tokom meča iftario jer je postio taj dan, a tokom verbalnog okršaja mnogi su vjerovali da ga je Tadić upravo vrijeđao zbog toga što je posebno uzdrmalo javnost u Turskoj koja je tada osula paljbu po igraču iz Srbije.

Oni smatraju da je Tadić zaista ismijavao Kokčua i ramazan i zbog toga su mu poručili da će ga na svim gostujućim mečevima koje bude igrao s Fenerom u Turskoj čekati pravi pakao.

Iako je Kokču nakon svega poručio da ga Tadić nije vrijeđao na taj način i da to nema veze s ramazanom i njegovim iftarom čini se da mu navijači u Turskoj baš i nisu povjerovali.

Oglasi

"Postoje određene priče da vas je Dušan Tadić uvrijedio. Je li to istina?", pitanje je kojeg su postavili nizozemski mediji na šta je turski fudbaler samo kratko odgovorio 'Nije'.

Ipak, priznao je na press konferenciji kako zapravo ne zna šta mu je pokazivao.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Srušio me i rekao je nešto. Zaista ne znam šta je rekao, ali su me emocije ponijele. Napravio je potom određene gestikulacije za koje ne znam šta znače. Nisu mi se dopale, to ste mogli vidjeti po reakciji", govori Kokču i nastavlja:

"Veoma sam emotivan i ponesu me ovakve stvari. U ovakvim utakmicama su one mnogo ćešće, ali kad se čovjek ohladi, sve izgleda veoma glupo. Ipak, u tim trenucima se ne možeš kontrolisati", rekao je Kokču tada.

Top Komentari

epa
Ma turci ko turci koliko cjene Islam i vjeru najbolji pokazatalj sto nisu htjeli glasati za azkon o genocidu u Srebrenici... vole oni vise srbe od Bosnjaka i muslimana... jbg ipak su vise srbi bili pod njihovom vlasti..
1 1
Blueboy
Ma de ba,nema vece ciganije od Turaka,prljavi su ko krmad,smrde na kilometar.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti