Tadić je održao antologijski govor pred meč odluke: "Oni se ništa ne pitaju"

Snažne riječi

Tadić je održao antologijski govor pred meč odluke: "Oni se ništa ne pitaju"

Edmir Škorić

Reprezentacija Srbije danas je remizirala s Bugarskom (2:2) u Leskovcu, pa se tako poslije 24 godine čekanja plasirala na Evropsko prvenstvo.

Nisu Srbi briljirali, imali su puno problema u meču odluke, na kraju su ipak osvojili bod koji je bio dovoljan za plasman na još jedno veliko takmičenje.

Prije utakmice govor je održao Dušan Tadić, kapiten Srbije, koji je znao kako da motiviše svoje saigrače da ostvare veliki cilj.

"Momci! Pun gas, od početka do kraja. Maksimalna koncentracija. Ne interesuje me... kalkulacije, (ma) ništa! Pun gas! Ova ekipa ima zajedništvo. Od početka da im pokažemo gdje su došli. Ne pitaju se ništa! Kao protiv Litvanije: jedan gol, drugi gol... Idemo dalje, nema stajanja. Ova Srbija gazi, ova Srbija melje, od početka se zna ko je gazda! Tri, dva, jedan... Srbija!", rekao je Tadić, a svi mu odgovorili gromoglasnim "Srbija!"

Čini se da su riječi kapitena djelimično urodile plodom, ali Srbija je na kraju ipak proslavila veliki uspjeh.

Oglasi

Ono što je u svemu ovome za njih loše je to što bi se mogli naći u četvrtom šeširu za žrijeb grupa za Euro upravo zbog toga što danas nisu savladali Bugarsku, koja odavno nije bila loša kao u ovim kvalifikacijama.

Rade Bogdanović spustio Orlove na zemlju: "Ja ne znam šta su oni pili na poluvremenu..."

Rade Bogdanović, bivši fudbaler, dao je zanimljivu izjavu nakon meča, rekli bismo u svom stilu.

"Prokomentarisao sam na poluvremenu, ne znam šta su popili u svlačionici da tako izađu na teren", rekao je Bogdanović u studiju RTS-a te nastavio:

"Ova reprezentacija je limitirana kvalitetom. Očekivanja su uvijek jako velika, ali tu ima puno nedostataka u organizaciji, zato je tu uvek neki stres."

"Nigdje nisam vidio da je nacija očekivala da ćemo da ‘sameljemo’ Bugare, ali nije ni čudo što je došlo do pada koncentracije, pa i taktičkih i tehničkih varijanti koje su prouzrokovale stres sa sretnim završetkom."

Oglasi

"Mi na svakoj važnoj utakmici dobijemo gol koji liči jedan na drugi. Protiv Švicarske, pa Crne Gore, pa večeras. To ne smije da se dešava protiv velikih ekipa."

Rođeni Sarajlija i nekadašnji fudbaler Željezničara je zatim poručio i da se nešto mora mijenjati kada je plan B u igri koji trenutno ne postoji.

"Da ne bismo bili vreća za udaranje, moramo mnogo toga da promijenimo. Bez obzira što akteri kažu da je danas postojao pritisak. Za Evropsko prvenstvo moramo baš dobro da se pripremimo, a sad na koji način, to je stvar selektora."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Govorili smo već da je ovaj sistem igre rizičan i provaljen. Mi smo provaljeni kao ekipa, Bugari su nas provalili."

"Mi nemamo određene varijante kad te protivnik provali da upotrijebiš neku drugu taktičku varijantu. Danas smo otišli, ali daleko od toga kao u stilu kao kad smo otišli na Mundijal protiv Portugala."

Top Komentari

user1611570786
E cuj antologijski..
0 0
user1611570786
E cuj antologijski..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti