Mitrovićeva poruka navijačima za hotele u Njemačkoj je hit

Srbija večeras slavi

Mitrovićeva poruka navijačima za hotele u Njemačkoj je hit

Samir Mlaćo

Nakon 24 godine Srbije je uspjela izboriti plasman na Evropsko prvenstvo i veliko je zadovoljstvo u komšiluku. Za to je bio dovoljan i remi sa Bugarskom (2:2), a zatim je krenulo veliko slavlje.

Sjajni napadač Aleksandar Mitrović odmah je u trans bacio navijače Srbije koji će sigurno u Njemačkoj na prvenstvu biti u velikom broju.

"Rezervišite hotele po Njemačkoj. Jedan od najljepših trenutaka u posljednjih deset godina u reprezentaciju uz onaj u Portugalu. Jedna teška, zaista teška utakmica, više na psihičkom nivou, nego fizički. Uspjeli smo i na utakmici gdje nam je igrao bod.

Pokazala je ova reprezentacija od čega je satkana, nadam se da će Srbija proslaviti ovaj veliki uspjeh. Postigli smo sjajne golove, uvijek neko drugo iskoči, drago mi je zbog momaka. Veljković je bio bolestan, nije čak ni trenirao, ali odradio je cijelu utakmicu", dodao je Mitrović.

Ovaj uspjeh donio je i sjajnu finansijsku injekciju za FS Srbije. Tako će oni inkasirati 9,5 miliona eura, dok će naravno svi u reprezentaciji dobiti i premije.

Oglasi

Njima će pripasti 40% zarađenog novca, tačnije oni će međusobno podijeliti 3.8 miliona eura, navode mediji iz Srbije.

Naravno, dobri rezultatu na prvenstvu donijet će dodatni novac Savezu, ali dodatne premije, pa je jasno da svi imaju razloga za zadovoljstvo.

Dok Srbija slavi, mi tugujemo. Naša reprezentacija večeras završava kvalifikacije protiv Slovačke u Zenici, a jasno je da će to biti kraj koji niko nije priželjkivao na ovaj način. Ulice Zenice su puste, tako će biti i na tribinama, pa samo rijetki i znaju da se večeras igra utakmica.

Osvojili smo tek devet bodova, mijenjali selektora kao na traci, tako i igrače, no odgovorne to ne brine. Njima je očigledno itekako dobro dok bh. nogomet tone ka samom dnu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Opet ćemo na prvenstvima pratiti naše komšije, pratiti kako se oni raduju i tuguju, te zaboraviti da i imamo reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi