Haos u Turskoj zbog Dušana Tadića i podignuta tri prsta: "On je dušmanin ovog naroda"

Navijači Galatasaraya u akciji

Haos u Turskoj zbog Dušana Tadića i podignuta tri prsta: "On je dušmanin ovog naroda"

Midhat Šljivak

Reprezentacija Srbije slavila je pobjedu protiv Litvanije u Kaunasu (3:1), a po povratku kući u avionu se proslavila i pobjeda Novaka Đokovića na US Openu. Nekoliko srpskih fudbalera je podiglo i tri prsta, a u Turskoj nisu zadovoljni što je to učinio i igrač Fenerbahčea Dušan Tadić.

Dušan Tadić izazvao je pravi revlot među velikim brojem turskih fanovima. Razlog što ga na društvenim mrežama, pa i na pojedinim portalima prozivaju su tri prsta koje je podigao u avionu.

Na snimku kojeg je nakon pobjede u Litvaniji objavio Fudbalski savez Srbije nekoliko igrača ove selekcije podiže tri prsta u čast pobjede Novaka Đokovića na US Openu.

To se ogromnom broju ljubitelja fudbala u Turskoj nije dopao. Smatraju da je na ovaj način Tadić obezvrijedio sve ubijene muslimane u Bosni i Hercegovini jer su se zločini dešavali uz pokazivanje tri prsta.

"Zašto vas iznenađuje što Dušan Tadić pokazuje četničke pozdrave? Pa, ovaj čovjek je ranije ismijavao Orkuna Korkčua jer posti mjesec ramazan. On je kao kapiten Ajaxa odbio nositi traku s bojama Turske i Sirije. Neka ga navijači Fenerbahčea ne brane jer oni nemaju pojma o ovim stvarima", jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Oglasi

Navijači Galatasaraya su najžešći u osudi Tadića. Na društvenim mrežama ga nazivaju i dušmaninom i smatraju da je dizanje tri prsta i uvreda prema njegovom saigraču Edinu Džeki.

Uzvratili su navijači Fenera. Smatraju da u podizanju tri prsta i da je to za srpski narod sasvim normalna stvar da pokazuju ovaj znak koji označava Sveto trojstvo.

Međutim, Dušan Tadić sigurno neće imati mira od strane navijača Galatasaraya. To je jasno po komentarima koje ostavljaju i njegov doček na derbiju sigurno neće biti nimalo ugodan.

Kapiten reprezentacije Srbije ovog ljeta je pojačao Fenerbahče. Stigao je kao slobodan igrač iz Ajaxa i u devet odigranih utakmica ostvario je učinak od četiri gola i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tadić je karijeru počeo u Vojvodini, a igrao je još za Groningen, Twente i Southampton.

Top Komentari

Zax
Bosnjakistanci najprivitimniji narod na dunjaluku po citave dane samo trazi dlaku u jajetu da se narod svadja.U svakom clanku od ekomomije do sporta uvjek se kroz teks provuce da mozes doci do zakljucka da padaju mrtve glave.Citam sve novine u regiji ali klix i ovaj portal su za****li sve kurire i informere
6 5
Hanibal
Jadno je da odrasli ljudi nejmaju pametnija posla u zivotu nego podizati tri prsta (koja simboliziraju pokolje i genocide, koji izvrsise njihovi preci). Mozda je i vrijeme da se svi klubovi u Turskoj zapitaju koga dovode, jer su neke druge stvari puno vaznije u zivotu od sutanja lopte.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi