Turci krenuli na Dušana Tadića: "Ku**in sine, rasisto"
Srpski fudbaler Dušan Tadić je po mnogima uvrijedio na vjerskoj osnovi fudbalera iz Turske Orkuna Kokčua (Foto: EPA)

Uvrede na društvenim mrežama

Turci krenuli na Dušana Tadića: "Ku**in sine, rasisto"

M. Šljivak

Dušan Tadić našao se na žestokom udaru turskih navijača nakon što je, po mišljenju mnogih, uvrijedio reprezentativca ove zemlje i kapitena Feyenoorda Orkuna Kokčua i njegov ramazanski post. Srbinu stižu prijetnje sa svih strana jer su uvjereni da je namjerno gestikulirao prema fudbaleru koji je musliman.

Dušan Tadić je na žestokom udaru turskih navijača. Instagram profil srpskog fudbalera ispunjen je komentarima fanova iz ove zemlje koji smatraju da je uvrijedio Orkuna Kokčua i njegov post tokom mjeseca ramazana.

U duelu nizozemskog Kupa Tadić je došao u sukob s ovim fudbalerom, a zatim je gestikulacijom, po mišljenju mnogih, ismijavao post.

Reakcije turskih navijača su žestoke. Instagram profil srpskog fudbalera ispunjen je brojnim komentarima i s dosta prijetećih poruka.

"Ku*vin sine, rasisto", jedan je od komentara s društvenih mreža, dok drugi dodaje: "Orkan Kokču ti je tata".

Oglasi

"Tadiću, Turci će te je*ati" - "Ako ne znaš šta je poštovanje, ne brini, Turci će te uskoro naučiti", još su neke poruka za reprezentativca Srbije.

Ispod svake fotografije na Instagramu piše se ime Orkuna Kokčua i neće biti nikakvo iznenađenje ako Tadić neke od fotografija obriše ili zaključa profil.

Turski fudbaler je nakon meča istakao da ga nije uvrijedio riječima, ali da ne zna šta su mu značile gestikulacije.

"Nije me uvrijedio. Ne znam šta mu znače gestikulacije. Nisu mi se dopale i vidjeli ste sve po reakciji", poručio je fudbaler Feyenoorda.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Dušan Tadić je dobio veliki broj prijetnji zbog onog što se desilo. U sve bi se mogla uključiti i policija jer Srbin sasvim sigurno neće biti omiljen na ulicama Amsterdama kod turske populacije.

Ako je zaista imao namjeru da uvrijedi nekog onda je pokazao da je zaista ogroman šovinista i rasista.

Promo

Top Komentari

domy
Ma nije šovinista, ma kako bi bio, pa on je Srbin! To je ovaj turčin sam sebi uradio.
0 1
duplakruna1
srpska ****a
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi