Je li Dušan Tadić ismijavao ramazanski post? Turski fudbaler otkriva šta se desilo!
Srpski reprezentativac je ponovo zbog svojih gestikulacija uspio navući gnjev na sebe (Foto: Screenshot)

Šta se dešavalo u Rotterdamu

Je li Dušan Tadić ismijavao ramazanski post? Turski fudbaler otkriva šta se desilo!

M. Šljivak

Ajax je u derbiju pobijedio Feyenoord u Rotterdamu s 2:1 i ostvario je plasman u finale nizozemskog Kupa. Ovaj meč obilježili su navijački neredi, ali i potez srpskog fudbalera Dušana Tadića kojeg su mnogi optužili da je ismijavao Orkuna Kokčua i njegov ramazanski post. Turski fudbaler iskreno je rekao da ga Srbin nije uvrijedio, no da ne zna šta su mu gestikulacije značile.

Dušan Tadić ponovo je u centru pažnje nizozemskih, ali i medija širom Evrope. Ovog puta srpski fudbaler je došao u sukob s kapitenom Feyenoorda Orkunom Kokčuom i mnogi ga optužuju da je ismijavao to što turski fudbaler posti.

[twitter]https://twitter.com/fball_newzz/status/1643711273836658691[/twitter]

U jednom duelu Kokču je završio na terenu, došlo je do naguravanja nakon čega je Dušan Tadić napravio gestikulaciju rukom. Za mnoge je to bilo ismijavanje činjenice da Kokču kao musliman posti mjesec ramazan.

Nakon meča nizozemski novinari su pitali kapitena Feyenoorda je li ga Tadić uvrijedio.

"Postoje određene priče da vas je Dušan Tadić uvrijedio. Je li to istina?", pitanje je kojeg su postavili nizozemski mediji na šta je turski fudbaler samo kratko odgovorio 'Nije'.

Oglasi

Ipak, priznao je na press konferenciji kako zapravo ne zna šta mu je pokazivao.

"Srušio me i rekao je nešto. Zaista ne znam šta je rekao, ali su me emocije ponijele. Napravio je potom određene gestikulacije za koje ne znam šta znače. Nisu mi se dopale, to ste mogli vidjeti po reakciji", govori Kokču i nastavlja:

"Veoma sam emotivan i ponesu me ovakve stvari. U ovakvim utakmicama su one mnogo ćešće, ali kad se čovjek ohladi, sve izgleda veoma glupo. Ipak, u tim trenucima se ne možeš kontrolisati", rekao je Kokču.

Navijače međutim niko ne može uvjeriti da Dušan Tadić nije uvrijedio Kokčua, a samim tim i muslimane. Na društvenim mrežama Srbin je postao prava meta zbog gestikulacije.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Kokču je iskreno rekao da riječima Srbin ništa nije napravio. Ipak, problem je gestikulacija koja navodi baš da je bilo uvrede jer je Kokču tokom utakmice iftario i post je završio tako što je pored terena klečeći uzeo namirnice i vodu.

Dušan Tadić je i ranije bio pod žestokim kritikama zbog svog ponašanja, a ostaje nam da vidimo šta će na sve reći Fudbalski savez Nizozemske.

Promo

Top Komentari

Baboisback
Smece cetnicko. Mamu ti ****m.
5 2
On svojim ponasanjem u zadnje vrijeme kako u klubu tako i u reprezentaciji "glumi" nekakvog velikog igraca! Igrac koji nosi Kapitensku traku treba da bude primjer na i van terena dok u njegovom (Tadic) slucaju nije tako... Na zalost ali je tako!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi