Novosađani sanjaju njegov povratak, sada im se obratio sam Dušan Tadić

Da li je realno?

Novosađani sanjaju njegov povratak, sada im se obratio sam Dušan Tadić

E. Škorić

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić posljednjih se dana povezuje sa Vojvodinom iz Novog Sada, a konačno je sada progovorio o tome da li će se vratiti.

Ugledni srbijanski biznismen Milan Mandarić zasjeo je na čelo Vojvodine i stoga su se pojavile velike ambicije i želje u Novom Sadu, pa se čak razmatrala mogućnost dovođenja fudbalera Fenerbahčea.

Djelovalo je to kao ostvariv plan s obzirom da se radi o Mandariću, koji je vodio brojne velike timove i koji ima ogromno bogatstvo, ali Tadićev odgovor je poprilično razočarao Novosađane.

"Znate kako, Vojvodina je klub u kojem sam ponikao i pratično shvatio šta znači biti fudbalski profesionalac. Moja velika ljubav. Ipak, kako ne bih doveo nekog u zabludu, u ovom trenutku apsolutno nije objektivno i realno da se razgovara o mom povratku", rekao je Tadić u razgovoru za Mozzart sport.

Tadić je igrao u Vojvodini, potom u Nizozemskoj za Groningen i Twente, kao u engleskom Southamptonu, najljepše dane karijere proveo u Ajaxu i ljetos zajedno s Edinom Džekom došao u Istanbul.

Oglasi

Samo za potpis ugovora Tadić je tada dobio čak sedam miliona eura i godišnju platu sličnog iznosa na duži vremenski period.

Nedavno je Tadić u prijateljskoj utakmici s Kiprom postao rekorder Srbije po broju nastupa. On će predvoditi Orlove na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, ali prvo želi da osvoji titulu u Turskoj.

"Imam ugovor sa Fenerbahčeom, postoji intersovanje mnogih klubova iz najjačih evropskih liga. Počastvovan sam i polaskan zbog svega što je predsjednik Vojvodine gospodin Zbiljić izjavio i hvala mu na tome, ali moraće da prođe sigurno još nekoliko godina da bi takva mogućnost bila realna i uzeta u razmatranje", dodao je Tadić.

U prvom mandatu je kao igrač Vojvodine upisao 97 nastupa i postigao 27 golova.

Oglasi

Dušan Tadić stao pred kameru i rekao jedinu pravu istinu o prijateljskim mečevima za reprezentaciju

Izabranici Dragana Stojkovića spremaju se za nastup na Evropskom prvenstvu koje se na ljeto igra u Njemačkoj, ali martovske utakmice neće pamtiti baš po lijepom.

Srbija je prvo doživjela težak poraz u prijateljskoj utakmici protiv Rusije sa 4:0, dok je ovaj tim sinoć slavio na gostovanju kod ekipe Kipra sa minimalnih 1:0, ali igra Orlova uopšte nije oduševila navijače ove reprezentacije.

U centru pažnje nakon utakmice našao se kapiten Srbije, Dušan Tadić, koji je ušao u historiju i postao rekorder po broju nastupa za nacionalni tim.

"Nezgodne su prijateljske utakmice. Kažemo da hoćemo da uđemo punim gasom, ali nekada i nije to baš tako, onako jer su prijateljskog karaktera. Najbitnije je da smo pobijedili i sada čekamo juni i moramo da se pripremimo najbolje moguće za Evropsko prvenstvo", rekao je Tadić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Tadić se osvrnuo i na činjenicu da je ušao u historiju reprezentacije Srbije i postao rekorder ovog tima po broju nastupa.

"Ti rekordi su tu da se ruše, dat će Bog da ove novije generacije obore rekorde. Najbitniiji je trag koji ostavljamo iza sebe, da budemo primjer i da mogu ljudi s ponosom reći da su igrali s nama. Najbitnije je šta ostavljamo iza sebe i na to smo fokusirani", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti