Dušan Tadić stao pred kameru i rekao jedinu pravu istinu o prijateljskim mečevima za reprezentaciju

Kapiten Srbije je bio maksimalno iskren

Dušan Tadić stao pred kameru i rekao jedinu pravu istinu o prijateljskim mečevima za reprezentaciju

E. Čaušević

Dušan Tadić sinoć je ispisao historiju reprezentacije Srbije na meču protiv Kipra jer je postao rekorder po broju nastupa u dresu nacionalnog tima. Orlovi nisu briljirali sinoć iako su slavili sa 1:0, a upravo je Tadić bio taj koji je rekao pravu istinu kada su prijateljske utakmice u pitanju.

Izabranici Dragana Stojkovića spremaju se za nastup na Evropskom prvenstvu koje se na ljeto igra u Njemačkoj, ali martovske utakmice neće pamtiti baš po lijepom.

Srbija je prvo doživjela težak poraz u prijateljskoj utakmici protiv Rusije sa 4:0, dok je ovaj tim sinoć slavio na gostovanju kod ekipe Kipra sa minimalnih 1:0, ali igra Orlova uopšte nije oduševila navijače ove reprezentacije.

U centru pažnje nakon sinoćnje utakmice našao se kapiten Srbije, Dušan Tadić, koji je ušao u historiju i postao rekorder po broju nastupa za nacionalni tim.

Tadić je protiv Kipra odigrao svoju 106. utakmicu u dresu reprezentacije Srbije, te je postao apsolutni rekorder i prestigao je legendarnog Branislava Ivanovića.

Oglasi

Nakon meča održana je i mala ceremonija na kojoj je Dragan Džajić uručio Tadiću prigodan poklon, a veznjak Fenerbahčea dobio je i dres s brojem 106 koji će sigurno imati posebno mjesto u njegovoj kolekciji.

Navijači i javnost u Srbiji uopšte nisu bili zadovoljni igrom Orlova u sinoćnjem meču iako su uspjeli da savladaju Kipar sa 1:0.

Igrači i selektor su dobili žestoke kritike zbog očajnih izdanja protiv Rusije i Kipra, a upravo je Tadić bio taj koji je nakon utakmice stao pred kameru i rekao čini se pravu istinu kada su prijateljske utakmice u pitanju.

Jasno je da se i u prijateljskim mečevima očekuje isti žar od igrača kao i u onim takmičarskim, ali do toga rijetko kada dođe. O tome je govorio i Tadić koji je rekao istinu kada se radi o mečevima takvog karaktera.

Oglasi

"Nezgodne su prijateljske utakmice. Kažemo da hoćemo da uđemo punim gasom, ali nekada i nije to baš tako, onako jer su prijateljskog karaktera. Najbitnije je da smo pobijedili i sada čekamo juni i moramo da se pripremimo najbolje moguće za Evropsko prvenstvo", rekao je Tadić.

Tadić se osvrnuo i na činjenicu da je ušao u historiju reprezentacije Srbije i postao rekorder ovog tima po broju nastupa.

"Ti rekordi su tu da se ruše, dat će Bog da ove novije generacije obore rekorde. Najbitniiji je trag koji ostavljamo iza sebe, da budemo primjer i da mogu ljudi s ponosom reći da su igrali s nama. Najbitnije je šta ostavljamo iza sebe i na to smo fokusirani", dodao je.

Dragan Stojković svjestan kritika, ali najavljuje bolju Srbiju

Stojković je svjestan da Orlovi nisu briljirali u mečevima s Rusijom i Kiprom, te da su dobili kritike zbog tih nastupa, ali je poručio navijačima da budu strpljivi.

Popularni Piksi nakon meča rekao je da tek u junu ide "glazura" ekipe i da će mečevi protiv Austrije i Švedske pred početak Evropskog prvenstva dati mnoge odgovore.

"Utakmice protiv Austrije i Švedske dat će mnoge odgovore. Te utakmice shvatam najozbiljnije i to će biti glazura tima za EP. Imamo dovoljno vremena da ispratimo formu igrača, vraćaju se i oni koji nisu bili sad tu i njihovim povratkom će Srbija biti daleko jača i moćnija", rekao je, između ostalog, Stojković nakon sinoćnje utakmice.

Podsjećamo, reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu nalazi se u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Prvi meč igraju 16. juna sa Englezima, a zatim slijede okršaji protiv Slovenije (20. juni) i Danske (25. juni).

Top Komentari

USABIH
Vise citam o reprezetacij Srbije I Hrvatske nego o BiH... ko vas placa da pisete toliko o Srbij ????
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi