Sve je spremno za "bombu" u Srbiji - Iz Vojvodine otvoreno najavili da kreću po Dušana Tadića!
FOTO: EPA

Nakon dolaska Milana Mandarića sve će biti moguće

Sve je spremno za "bombu" u Srbiji - Iz Vojvodine otvoreno najavili da kreću po Dušana Tadića!

E. Oštraković

Prije nekoliko dana velike vijesti osvanule su u Srbiji. Naime, čovjek koji je bio vlasnik nekoliko sjajnih svjetskih klubova postao je potporedsjednik FK Vojvodina, a radi se o čuvenom biznismenu u sportskom radniku Milanu Mandariću.

I baš u danu kada je Milan Mandarić i zvanično postao potpredsjednik ovog kluba najavljene su i velike ambicije koje će u narednom periodu imati FK Vojvodina.

Predsjednik FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić govorio je o mnogim temama, a prije svega istakao je šta treba očekivati od ovog kluba. Istakao je na početku da je ovo veliki dan za fudbal u Srbiji.

"Veliki dan za srpski fudbal. Gledajući region Balkana od danas mijenjamo dešavanja. Superliga Srbije će biti puno interesantnija, Savez puno interesantniji i Vojvodina isto.

Sigurno pažnja medija posljednjih dana kada je došla vijest o pregovorima, broj medija koji se javio je tektonski poremećaj i zaista ćemo to gledati da pretočimo u energiju i da krenemo da pravimo još bolje rezultate."

Oglasi

Kako kaže Zbiljić pregovori sa Mandarićem nisu bili teški, a najveći razlog je taj što je Mandarić veliki potovalac Vojvodine.

"Ja sam došao do broja telefona, pozvao ga da bude naš gost na 110 godina kluba, htio sam da bude dio te akademije i zaista je to prošlo u jednom emotivnom raspoloženju svih nas u sali i poslije sam ga pozvao na kafu. Predočio sam mu svoj plan, Mandarić je veliki poštovalac Vojvodine, sjeća se svih velikih generacija kluba i da to prenese na sve nas mlađe u klubu, a i na igrače koji stasavaju.

Dušan Tadić trenutno je fudbaler Fenerbahčea, ali kako stvari stoje ubrzo bi se mogao naći u dresu Vojvodine sa kapitenskom trakom oko ruke.

Dobijam jako veliki broj broj poziva ovih dana kako sam to uspjeo, sami pregovori nisu bili teški. Milan je veliki vojvodinaš i došao je sa puno želje. Njegov kvalitet, kontakti i reputacija su neprocjenjivi za nas."

Ipak, najzanimljiviji dio onoga što je pričao tiče se informacije o imenu čovjeka ko je sledeći za pregovore, a to je Dušan Tadić.

"Poslije Milana, Dušan Tadić je sledeći za pregovore. Ovim putem pozivam Dušana Tadića. Koliko danas ćemo krenuti pregovore... Dušane, čekamo te. Na njemu je da ponese kapitensku traku. On bi trebalo da bude taj Miloš Šestić iz 1988/89. Oko njega može da se stvori baza za velike snove. Javni poziv za Dušana Tadića. Nakon Milana Mandarića, očekujemo njega u klubu", jasan je bio prvi čovjek Vojvodine.

Oglasi

Ono što nije htio da otkrije jeste da li je već došlo do nekih pregoora sa Dušanom Tadićem, ali ni sa bilo kim drugim.

"Nećemo o tome, to sportski direktor radi. Ja ga javno pozivam, velika je želja, kao sa Milanom Mandarićem. Prije toga Dragoljub Zbiljć, sledeća ogromna želja je Dušan Tadić da on povede te mlade momke na terenu. Mi smo na svim nivoima pokriveni, potpuno finansijki stabilno, organizaciono, infrstrukturno ste vidjeli, to je sve na visokom nivou. Jedno takvo kapitensko ime da to povede na terenu, to je sledeća želja."

Za kraj je govorio o ambicijama Vojvodine koje su usko vezane za povratak u sami vrh fudbala u Srbiji.

" Prvo planiramo da se vratimo među tri. Izgubili smo primat sa TSC-om, čestitam im ovom prilikom, zaista su odradili sjajan posao. Mi prvo treba da napadnemo mjesto broj tri, pa dva, pa jedan. Idemo ipak ka tome, neke sezone 2025/26 gledamo kao sezonu potpune renesanse kluba. Ono što gledamo je da kada odigramo tu sezonu kako treba, da tu i ostanemo. Da ne budemo napravimo nešto i desi se nešto i opet se vratimo gde smo bili", rekao je Zbiljić.

Ko je Milan Mandarić?

Milan Mandarić veliko je ime u svijetu biznisa, ali i sporta. Čuveni biznismen porijeklom iz Like odlučio je doći u srpski fudbal i postao je potpredsjednik FK Vojvodina.

Oglasi

Mandarić je odrastao u Novom Sadu. Uvijek je ovaj grad smatrao svojim domom iako je godine proveo u Sjedinjenim Američkim Državama, te Engleskoj.

Kao sportski radnik 85-godišnji Mandarić je godinama u svom vlasništvu imao poznata fudbalska imena, posebno ona iz Engleske gdje su u njegovim rukama bili Portsmouth, Leicester City i Sheffield Wednesday.

Upravo pod njegovim vlasništvom svoje najbolje dane imao je Portsmouth, a svakako je važno dodati da je upravo Mandarić zaslužan jer danas postoji profesionalna američka liga MLS.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Bio je vlasnik belgijskog Charleroija, francuske Nice, a 1998. godine stiže na veliku scenu kupovinom Portsmoutha koji je u narednim godinama postizao vrhunske rezultate.

Posljednje vlasništvo imao je u slovenačkoj Olimpiji. Klub je kupio 2016. godine, a Sloveniju je napustio krajem 2021. godine nakon niza problematičnih dešavanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi