Dva poznata lica u Torinu, Vlahović može ići
Italijanski velikan sprema ozbiljne promjene u igračkom kadru tokom ljeta (Foto: EPA)

Juventus kreće u rekonstrukciju tima

Dva poznata lica u Torinu, Vlahović može ići

M. Šljivak

Torinski Juventus sprema se za ljetni prijelazni rok. Među Bianconerima bit će dosta promjena, a u svlačionici Stare dame u narednoj sezoni mogla bi biti dva poznata lica. To su Nicolo Zaniolo i Alvaro Morata.

Juventus prolazi kroz veoma težak period. Klub je ostao bez plasmana u Ligu prvaka, a ovog ljeta će se unutar tima napraviti ozbiljne igračke promjene.

Brojni igrači će napustiti klub, bit će i dolazaka, a dva poznata lica bi mogla od naredne sezone postati članovi torinskog kluba. To su Nicolo Zaniolo i Alvaro Marota.

Trener Massimiliano Allegri je veliki ljubitelj igre Alvara Morate. I igrač je spreman da smanji platu kako bi došao u Torinu, klub gdje je već igrao u dva navrata.

Neće tako biti iznenađenje ako 30-godišnji napadač ponovo obuče dres Bianconera koji također kreću u pregovore i s italijanskim reprezentativcem Nicolom Zaniolom.

Oglasi

23-godišnji ofanzivac vratio se u život u dresu Galatasaraya. Odigrao je nekoliko vrhunskih partija, zabijao je golove i privukao je pažnju na sebe.

S Juventusom se Zaniolo odavno povezuje. Moguće je da je konačno došlo vrijeme za njegov dolazak u Torino, a Staru damu bi mogao koštati manje od 30 miliona eura.

Treba istaći da bi u Juventus mogao stići i još jedan napadač. To je Gianluca Scamacca, koji se nije snašao u West Hamu, a ostankom Allegrija na klupi klub bi mogao napustiti Dušan Vlahović.

Srpski napadač ne voli stil igre kojeg gaji ovaj 55-godišnji stručnjak. Fudbal kojeg igra je previše defanzivac za njegov ukus i spreman je otići iz kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve već navodno ima ozbiljne ponude za Vlahovića. Bayern je glavni kandidat za njegovo dovođenje, a spominju se još timovi iz Engleske. Cijena je 80 miliona eura.

Allegri nema ništa protiv odlaska ovog fudbalera. U Morati vidi pravu zamjenu i igrača koji će se mnogo bolje uklopiti u njegov defanzivni stil igre.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vlahovica su naduvali mediji u Srbiji, on je tipican prosjecan igrac za prosjecne italijanske klubove kao sto je bila Fiorentina, on nije za velike klubove poput Juventusa, Milana i Intera.
0 0
user1647539682
De nek se odluce sta ce sa tog morate vise vozaju ga ko kera tamo vamo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije