Allegri radi šta hoće i boli ga briga šta mu govore: Poručio je velikoj zvijezdi da pakuje kofere!

Sprema se transfer u Premiership

Allegri radi šta hoće i boli ga briga šta mu govore: Poručio je velikoj zvijezdi da pakuje kofere!

A. Čaušević

Teško je reći kako će izgledati ekipa Juventusa u novoj sezoni pošto se spremaju brojni odlasci nakon što je potvrđen ostanak Massimiliana Allegrija. 

Allegri će i naredne sezone sjediti na klupi Bianconera bez obzira što su mnogi navijači nezadovoljni njegovim radom, prvenstveno slabom i bezidjednom igrom tokom cijele sezone.

Juventus je stigao do trećeg mjesta na kraju sezone, ali je oduzimanjem deset bodova završio u Konfernecijskoj ligi i upitno je da li će igrati to takmičenje jer mu prijeti suspenzija UEFA-e.

U međuvremenu neki igrači poput Angela Di Marije su napustili klub, dok se učestalo piše i o odlasku Dušana Vlahovića kojeg želi Bayern.

Iz Italije danas stiže vijest da je Allegri prekrižio još jednu veliku zvijezdu. Riječ je o Federicu Chiesi koji nije ni sjena igrača kakav je bio.

Chiesa je u 2022. godini imao problema sa koljenom, van terena je bio desetak mjeseci i što je ostavilo veliki trag na njegove igre.

Oglasi

Corriere dello Sport piše da će Juventus prodati Chiesu za iznos između 30 i 35 milioana eura te da će njegova naredna destinacija biti Premiership.

Italijan navodno ima ponude od Liverpoola, Manchester Uniteda te Newcastle Uniteda koji se nakon dvije decenije vratio u Ligu prvaka.

Chiesu bi u Torinu trebao zamijeniti Nicolo Zaniolo s čijim predstavnicima su pregovori već obavljeni i veliki talenat bi se mogao vratiti na Apenine nakon odličnih partija u Galatasarayu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nema sumnje da će Stara dama u novoj sezoni izgledati značajno drugačije pošto je izvjestan i odlazak Adriana Rabiota kojem je istekao ugovor, dok se radi i na raskidu saradnje sa Alexom Sandrom.

Većina navijača Juventusa se nadala odlasku Allegrija, ali je novi direkot Sebastian Calvo potvrdio ostanak trofejnog stručnjaka pa će se tifozerija torinskog velikana morati naoružati strpljenjem.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi