Dušan Vlahović postigao jedan od najljepših golova karijere, ali s Allegrijem više ne ide
Samo bod za Juventus na Sardiniji (Foto: EPA)

Juve osvojio samo bod na Sardiniji

Dušan Vlahović postigao jedan od najljepših golova karijere, ali s Allegrijem više ne ide

O. Lekić

Juventus je ponovo razočarao svoje navijače. Torinski velikan je u 33. kolu Serije A osvojio samo bod na gostovanju kod Cagliarija (2:2).

Jako loše je Juventus odigrao prvo poluvrijeme. Dvije greške odbrane donijele su dva penala za domaće iz kojih je Cagliari stekao prednost.

U 30. minuti dosuđen je penal nakon što je Bremer igrao rukom. Gaetano preuzima odgovornost i zabija za 1:0.

Šest minuta kasnije Szczesny je skrivio penal. Ovog puta, neočekivano, penal šutira defanzivac Yerry Mina i lagano zabija za 2:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, da bi se u nastavku Stara dama uspjela spasiti i osvojiti jedan bod.

Cagliari je doslovno nestao s terena, Juve je dominirao i na kraju ipak zasluženo odlazi neporažen sa Sardinije.

Oglasi

Do prvog gola Juventus dolazi u 61. minuti. Istinskom majstorijom iz slobodnog udarca Dušan Vlahović smanjuje zaostatak svog tima na 2:1.

Nastavio je potom gostujući tim s napadima, a u 87. minuti mreža domaćina se ponovo zatresla. Nakon jednog ubacivanja s lijeve strane Dossena jako loše reaguje i trese vlastitu mrežu za izjednačenje rezultat na 2:2.

Nije Juve do kraja uspio doći do velikog preokreta. Caglieri se uspio odbraniti ostalo je 2:2.

Može se reći da je prava sreća za Juventus što pet italijanskih timova ide u Ligu prvaka naredne sezone. Inače bi do kraja sezone s Maxom Allegrijem na klupi definitivno strahovali za plasman.

Trenutno je Juve na 64 boda i drže treće mjesto na tabeli, dok je Cagliari 14. s 32 boda i još nije prebrinuo sve brige oko opstanka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 33. kolo:

Cagliari - Juventus 2:2

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi