Spiker skandirao ime Dušana Vlahovića, a Srbin je tada vidio ko mu je pravi prijatelj u Juventusu

U odličnom su odnosu

Spiker skandirao ime Dušana Vlahovića, a Srbin je tada vidio ko mu je pravi prijatelj u Juventusu

Endin Čaušević

Juventus i Inter odigrali su sinoć veliki derbi u okviru 13. kola italijanske Serije A, a okršaj starih rivala u Torinu na kraju je završen rezultatom 1:1. Dušan Vlahović zabio je jedini pogodak za Staru damu, a dok je slavio vidio je ko mu je pravi prijatelj.

Od utakmice Juventusa i Intera mnogo se očekivalo i zaista smo gledali dobru utakmicu u prvom poluvremenu, ali u drugom dijelu oba tima su žestoko razočarala jer smo gledali pravu uspavanku.

U prvom dijelu bilo je šansi na obje strane, a to je krunisalo golovima na obje strane. I u nastavku se očekivalo da će Juve i Inter prirediti spektakl, ali se to nažalost nije desilo.

Prvi do predonosti na Allianz stadionu stigao je Juventus i to u 27. minuti kada je na scenu stupio srbijanski reprezentativac Dušan Vlahović.

Vlahović i Chiesa odlično su kombinovali i uspjeli nadmudriti odbranu Intera, a na kraju napadač koji je plaćen 83 miliona eura zabija pogodak za erupciju oduševljenja na tribinama stadiona Juventusa.

Oglasi

Međutim, zanimljivo je bilo i dok je Vlahović slavio svoj gol jer je jedan detalj uspio da snimi navijač s tribine, a video je postao hit na društvenim mrežama.

Naime, dok je spiker na stadionu skandirao ime Dušana Vlahovića u centru pažnje našao se Federico Chiesa koji mu se priključio što je i Srbin vidio, a taj potez italijanskog reprezentativca ga je itekako oduševio.

Vlahović je odmah pričao Chiesi da ga zagrli jer je čuo da i pored spikera i navijača Juventusa uzvikuje njegovo ime.

@calciocentral

Dušan Vlahović goal vs Inter #foryou #fyp #foryoupage #football #dusanvlahovic #goal #juventus #intermilan

♬ original sound - Calcio Central

No, slavlje na Allianz stadionu nije dugo trajalo jer je Inter samo šest minuta kasnije uspio da dođe do izjednačenja kada je Lautaro Martinez zabio pogodak za 1:1 i ispostavilo se da je to i konačan rezultat ove utakmice.

Oglasi

Godinu dana trpio kritike, a onda je Dušan Vlahović počeo da pokazuje kakav je igrač

Kao što je dobro poznato Vlahović je u Juventus stigao u januaru 2022. godine iz Fiorentine kao veliko pojačanje, a Stara dama je za njega izdvojila čak 83 miliona eura.

Međutim, Vlahović nije previše blistao otkako je došao u Juventus zbog čega se ljetos špekulisalo da bi ga Stara dama mogla prodati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, ove sezone čini se da je konačno pronašao pravi ritam i počeo je da opravdava silne milione koje je Juve uložio. Na 11 mečeva u dosadašnjem dijelu sezone Vlahović je uspio postići pet golova što je mnogo bolje u odnosu na proteklu sezonu.

Srbijanski reprezentativac s Juventusom ima ugovor do ljeta 2026. godine, te su čelnici kluba već počeli pregovore oko produženja saradnje kako bi ostalim klubovima dali do znanja da Vlahović nije na prodaju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Udarno ugrozena vijest!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti