Fiorentina odredila cijenu za Dušana Vlahovića i iznenadila klubove koji ga žele

Nisu baš bili skromni

Fiorentina odredila cijenu za Dušana Vlahovića i iznenadila klubove koji ga žele

E. Čaušević

Srbijanski napadač Dušan Vlahović ove sezone pruža fantastične partije u dresu Fiorentine.

Vlahović se uspio ove sezone izboriti za mjesto u početnoj postavi, a svoju šansu je znao itekako da iskoristi.

Ovaj 21-godišnji napadač je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 37 utakmica i zabio je 21 pogodak u svim takmičenjima čime je privukao pažnju na sebe mnogi evropskih klubova.

Već neko vrijeme se špekuliše da će Vlahović na kraju ove sezone napustiti Fiorentinu, ali jasno je da ga klub iz Firence neće tako lako pustiti.

La Gazzetta dello Sport je objavila da su Milan, Roma i Juventus pokazali najveći interes za Vlahovića, te da će ga sigurno pokušati dovesti na kraju ove sezone.

Vlahović s Fiorentinom ima ugovor do ljeta 2023. godine i proglašen je za jednog od najperspektivnijih napadača u Evropi.

Oglasi

U Fiorentini su svjesni da će teško zadržati Vlahovića u svojim redovima, ali žele da izvuku što više novca od njegovog transfera.

Gazzetta je objavila danas da su čelnici Fiorentine odredili cijenu za ovog 21-godišnjeg napadača, te da će Vlahović moći napustiti klub iz Firence ukoliko neko za njega plati 80 miliona eura. No, mnogi su iznenađeni ovom cijenom i smatraju da je to previše.

Vlahović je ponikao u akademiji beogradskog Partizana, a u Fiorentinu je stigao na ljeto 2018. godine za dva miliona eura i pokazalo se da je to bio odličan potez italijanskog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svojim odličnim igrama izborio se i za poziv u reprezentaciju Srbije za koju je ove sezone upisao sedam nastupa i postigao je dva gola.

Zanimljivo je da je u Seriji A između avgusta i decembra prošle godine zabio svega četiri gola, te da je od početka 2021. godine ovaj napadač uspio da postigne čak 17 pogodaka.

Top Komentari

Baboisback
Futavi zeljo ne moze meda,a sad zapeli protiv Veleza. Stoka.
4 3
Baboisback
Ako Velez ne pobijedi,zeljo ce mi biti najmrzi klub na planeti. Fuj.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi