Šta Vlahovićev gol Norveškoj znači za Bosnu i Hercegovinu?

Srbija vodi u gostima

Šta Vlahovićev gol Norveškoj znači za Bosnu i Hercegovinu?

A. Čaušević

Srbija je povela u finišu prvog poluvremena gostovanja Norveškoj.

Za vodeći gol Srbije pobrinuo se duo iz Juvenutusa, Filip Kostić i Dušan Vlahović koji su izveli prepoznatljivu kombinaciju.

Kostić je probio po lijevoj strani, prizemnim centaršutem pronašao Vlahovića koji je preciznim udarcem zabio za vodstvo.

S rezultatom 0:1 Srbija ima zagarantovano prvo mjesto u grupu te samim tim promociju u Ligu A te osigurano mjesto u baražu za Evropsko prvenstvo.

Ovaj gol je na neki način bitan i za Bosnu i Hercegovinu jer će poslije ovog meča saznati još neke od mogućih rivala kvalifikacija.

Naime, sa eventualnom pobjedom u Norveškoj Srbija će završiti prva u grupi što znači i drugi šešir prilikom žrijeba za Euro.

Osim toga, Srbija postaje i potencijalni protivnik BiH u baražu ukoliko se dvije selekcije ne plasiraju na Euro kroz kvalifikacije.

Podsjećanja radi, fudbalski Zmajevi se već nalaze u drugom šeširu zajedno sa Austrijom, Engleskom, Finskom, Francuskom, Izraelom i Velsom.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Žrijeb kvalifkacija je na programu 9. oktobra u Frankfurtu. UEFA je već odlučila da se Bosna i Hercegovina ne može sastati sa Kosovom, dok je Rusija suspendovana. Domaćin Njemačka ima osiguran direktan plasman.

U kvalifikacijama će nastupiti ukupno 53 reprezentacije podijeljene u 10 grupa. Direktan plasman na kontinentalni turnir 2024. godine će osigurati po dvije prvoplasirane selekcije iz svake grupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi