Izgleda da u Rumuniji Zmajevi nisu doživjeli samo rezultatsku, već i logističku bruku

Izvještava Footy Headlines

Izgleda da u Rumuniji Zmajevi nisu doživjeli samo rezultatsku, već i logističku bruku

A. Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH je Ligu nacija okončana visokim porazom na gostovanju u Rumuniji gdje je domaćin slavio sa 4:1. 

Ako je vjerovati spacijaliziranom portalu za fudbalske dresove Footy Headlines osim rezultatske Zmajevi su doživjeli i logističku bruku.

Naime, prema tvrdnjama ovog portala bh. reprezentativci su igrali u neslužbenim i nikada ranije viđenim dresovima, nešto što bi rijetko ko mogao pomisliti u prvi mah.

"Ono što je zanimljivo jeste da je, uprkos tome što je ranije ovog mjeseca Adidas otkrio novi izgled dresova, Bosna i Hercegovina igrala u "teamware" dresovima (iz 2018. godine). Ovo je vjerovatno zbog toga što Adidas ima problem s isporukom dresa u BiH za domaće i gostujuće utakmice", navodi Footy Headlines.

Dalje se navodi kako oprema korištena u meču protiv Rumunije nije jednak onoj koji su Zmajevi nosili tokom utakmica u junu te da su naši reprezentativci vjerovali ili ne igrali u kataloškim dresovima.

Oglasi

No description available.

"Vjerovatno ćemo morati pričekati do 2023. godine da na terenu vidimo stvarne nove dresove Bosne i Hercegovine. Prijateljska utakmica protiv Rusije bila je planirana za 19. novembar, ali je upitno da li će se odigrati", navodi se dalje.

No description available.

No description available.

Adidas i NSBiH imaju dugogodišnju saradnju, a ostaje da se vidi da li će se krovna kuća bh. fudbala očitovati po pitanju logističke bruke i zašto su najboljih igrači BiH primorani da igraju u kataloškoj opremi.

Koji dres vam je najbolji?

Reprezentacija Bosne i Hercegovine već 20-tak godina je nastupala u raznim garniturama dresova koje su spremale razne kompanije, a čini se da je Legea najviše ostala u srcu naših navijača.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Legea je imala nekoliko zanimljivih dresova za bh. selekciju, a neki od njih su nam svima ostali u lijepom sjećanju tokom slavnih dana naše reprezentacije.

U videu ispod možete vidjeti u kojim sve dresovima je igrala naša reprezentacije od njenog nastanka.

Promo

Top Komentari

Tas14
Treba promjeniti na Nike ili Pumu.
2 0
SarajFK
Nek igraju u potkosuljama!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi