Italijani su na poseban način opisali nastup koji očekuje danas Vlahovića: "Glad!"

Nije se naigrao zbog povrede, ali večeras je starter

Italijani su na poseban način opisali nastup koji očekuje danas Vlahovića: "Glad!"

Samir Mlaćo

Sjajni srbijanski napadač Dušan Vlahović po prvi put nakon povrede leđa danas će biti starter u svom timu.

Juventus dočekuje Veronu i svakako da je favorit, a navijače raduje povratak Vlahovića koji je sigurno željan utakmica i pogodaka.

Posljednje dvije utakmice dobio je šansu sa klupe, a zanimljivo da je za Juventus debitovao upravo protiv današnjeg rivala prije godinu i po dana.

Tada je postigao i svoj prvi pogodak u dresu Stare dame, te sigurno ima lijepo sjećanje na duele sa Veronom.

La Gazzeta dello Sport piše da je vrijeme da Vlahović prekine golgeterski post i navodi da je čak 40 dana bez pogotka.

Oglasi

"Vlahovićeva glad", jedan je od naslova u ovom mediju.

Ove sezone Vlahović je postigao četiri pogotka, sedam manje od vodećeg strijelaca Lautara Martinesa iz Intera. Sigurno da srbijanski napadač može bolje, ali problemi sa leđima su ga zaustavili.

Vlahović je velika zvijezda u Juventusu, a nedavno je objavljeno i kolika mu je plata.

Trenutno Vlahović zarađuje oko 9 miliona eura neto, a njegova će plata i dalje rasti, dosegnuvši 12 u posljednjoj godini ugovora. I to je ono što je uzdrmalo svlačinicu Juventusa.

Upravo ta informacija je probudila određenu ljubomoru kod drugih igrača te će u Juventusu odmah pokušati ugasiti požar.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sportski direktor Cristiano Giuntoli želi produžiti ugovor s Vlahovićem do 2028. godine, ali uz sniženje plate i oslanjajući se na igračevu želju da ostane u Torinu izraženu tijekom cijelog ljeta.

Večerašnji meč Juventusa i Verone igra se od 20:45 sati. Juventus u ovaj meč ulazi sa treće pozicije, dok je Verona na 16. mjestu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi