Mnogima je digao pritisak: Vlahović nije kročio na teren, ali zbog scene s tribina o njemu se priča
Srbijanski napadač je bio u centru pažnje zbog scena s tribina u meču protiv Intera (Foto: Screenshot)

Previše je blag

Mnogima je digao pritisak: Vlahović nije kročio na teren, ali zbog scene s tribina o njemu se priča

Midhat Šljivak

Torinski Juventus oprostio se od učešća u italijanskom Kupu. Staru damu je eliminisao Inter pobjedom na Giuseppe Meazzi od 1:0. Nakon ovog meča na udaru navijača Bianconera našao se i reprezentativac Srbije Dušan Vlahović iako on uopšte nije nastupio. Razlog je nedostatak emocija tokom utakmica.

Dušan Vlahović igra izuzetno skromnu sezonu u dresu Juventusa. Srbijanski napadač ne donosi previše napadu Stare dame, a razlog su vjerovatno povrede zbog kojih je često bio van terena.

Vlahović tako nije nastupio ni protiv Intera u polufinalnom duelu Kupa. Poraz je poprilično hladnokrvno doživio i to je zasmetalo navijačima torinskog velikana.

Navijači Stare dame tvrde da nije na adekvatan način reagovao na poraz njegovog tima i ispadanje iz Kupa.

"Navijači su primijetili Vlahovićev stav na tribinama. Bio je poprilično blag usprkos eliminaciji Juventusa. Mnogi su očekivali drugačiju reakciju, ljutnju, ali ne ovako tihu. Srbin je bio uzdržan i po mnogima nezainteresovan", piše Corriere dello Sport.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Crh3njtt-xp/[/instagram]

Oglasi

Pored reprezentativca Srbije navijači Bianconera razočarani su zbog načina na koji je meč vodio Massimiliano Allegri. Ogroman broj je onih koji bi mu rado vidjeli leđa i koji prizivaju dolazak Zinedinea Zidanea.

Što se Dušana Vlahovića tiče ni njegova budućnost u redovima torinskog rivala nije izvjesna. Uveliko se priča da bi mogao otići iz kluba.

On je ove sezone postigao samo 11 pogodaka i dodao je četiri asistencije. Malo je to u 35 utakmica za napadača koji je plaćen više od 80 miliona eura.

Ukupno je u dresu Juventusa, čiji je član od januara prošle godine, nastupio u 56 utakmica i postigao je 20 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prethodno je Vlahović zablistao u dresu Fiorentine. To je donio interes brojnih velikana, a na kraju je između ponuda Arsenala i Juventusa, odabrao ostanak u Italiji.

To bi se lako moglo promijeniti već za nekoliko mjeseci. Niko nema ništa protiv da Srbin ode iz Torina i vidjet ćemo hoće li se to zaista i desiti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi