Svaki dan vodi 'rat' s njim: "Dušan Vlahović je poput Ronalda"
Foto - EPA

Zanimljiva izjava

Svaki dan vodi 'rat' s njim: "Dušan Vlahović je poput Ronalda"

Midhat Šljivak

Torinski Juventus iza sebe ima još jednu poprilično tešku sezonu i već drugu godinu zaredom Stara dama neće osvojiti naslov prvaka Italije.

Trener Massimiliano Allegri pokušava napraviti ekipu koja će u narednim godinama ponovo krenuti u dominaciju italijanskim fudbalom, a u prikrajku svoju šansu za nastup u prvom timu čeka 20-godišnji defanzivac Alessandro Pio Riccio.

Ovaj talentovani defanzivac igra za drugi tim Juventusa, no redovno je na treninzima prvog tima. Otkrio je za Tuttosport ko ga je najviše namučio u duelima i govorio je o novom pojačanju kluba Dušanu Vlahoviću.

Srbijanskog fudbalera je usporedio s legendarnim Cristianom Ronaldom.

"Vlahović je žestok. Temperamentom me podsjeća na Cristiana Ronalda s kojim sam trenirao prošle godine", rekao je Riccio i dodao je:

"Ipak, onaj koji me je najviše izluđivao je Douglas Costa. Nekad je bio nezaustavljiv. Isto tako i Dybala".

Međutim, Riccio kao idole vidi naravno defanzivce torinskog velikana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sviđa mi se agresivnost koju imaju Chiellini i De Ligt. Moj idol i uzor je Leonardo Bonucci zbog svih karakteristika koje posjeduje. Istinska je inspiracija i volio bih da budem kao on. Pokušavam ga kopirati i nadam se da ću mu u budućnosti uzeti mjesto", rekao je Riccio.

Mladi fudbaler je prošao sve omladinske kategorije Stare dame i vjerovatno ga možemo očekivati u prvom timu u nekoj od narednih akcija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Da si ti dobar trener, kao sto nisi, ne bi vodio borbe sa najboljim igracima u timu ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi