Sveti broj u Juventusu dobija novog vlasnika od ljeta: "Može postati simbol"

Chiesi velika čast i odgovornost

Sveti broj u Juventusu dobija novog vlasnika od ljeta: "Može postati simbol"

E. Škorić

Postalo je poznato još prije mjesec dana da će Paulo Dybala napustiti Juventus na kraju sezone.

Dybala u junu postaje slobodan igrač i njemu ugovor neće biti produžen, što znači da će 28-godišnjak napustiti Juventus i sada se uveliko špekuliše o njegovom prelasku u Inter, mada postoji još nekoliko zainteresovanih timova.

Odlaskom Dybale, oslobodiće se broj 10, a on će, piše Gazzetta dello Sport, pripasti Dušanu Vlahoviću.

Taj broj svojevremeno je mogao da bude povučen, no legenda kluba Alessandro Del Piero tražio je da ostane aktivan kako bi "sva djeca mogla da maštaju da jednog dana nose desetku Juventusa".

Borj 10 trenutno je u vlasništvu Dybale, koji će otići na ljeto, a navodno će broj preuzeti Chiesa. U Juventusu smatraju da one zvijezde koje tek treba da dođu moraju proći određen proces prije nego zasluže "sveti" broj.

Dušan Vlahović gradi imidž s brojem sedam, pa će Chiesi pripasti broj 10. Njih dvojica imat će veliku ulogu u budućnosti Stare dame, a imaju i veliku popularnost i bit će mamac za prodaju dresova, posebno kada imaju važne brojeve na leđima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nema talent Argentinca, ali je utjelovitelj vrijednosti Juventusa i može postati simbol. Italija je, mlad, strašan igrač i ima DNK Juventusa", navodi Gazzetta.

Chiesa (24) u Juve je došao iz Fiorentine prije dvije godine. Prvo je igrao na posudbi, pa je Stara dama otkupila njegov ugovor za oko 50 miliona eura. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DelPiero
Uzas od clanka. Prvo govori da ce desetka Vlahovicu, a onda par recenica poslije Chiesi.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi