Vlahović provocirao Hendersona, a igrač Empolija jednom rečenicom Srbina "izbio iz cipela"

Nije znao šta da mu odgovori

Vlahović provocirao Hendersona, a igrač Empolija jednom rečenicom Srbina "izbio iz cipela"

E. Čaušević

Juventus je jučer doživio dva velika udarca jer su im ponovo oduzeti bodovi zbog kojih vjerovatno ne idu u Ligu prvaka, a sol na ranu bio je i težak sinoćnji poraz od Empolija sa 4:1. Dušan Vlahović je ponovo meta kritika zbog loših igara, no ono što je posebno pogodilo srbijanskog napadača jesu provokacije protivničkih fudbalera.

Empoli je protiv Juventusa odigrao fantastičnu utakmicu, ali malo ko se mogao nadati da će domaća ekipa slaviti s ubijedljivih 4:1.

Odličan meč odigrao je Caputo koji je dva puta zatresao mrežu Stare dame, a u listu strijelaca još su se upisali Luperto i Piccoli. Jedini pogodak za goste iz Torina u finišu utakmice postigao je Chiesa.

No, na najvećem udaru našao se ponovo Vlahović koji je ove sezone potpuno podbacio iako je početkom 2022. godine u Juventus stigao kao veliko pojačanje.

Stara dama je prije nešto više od godinu dana izdvojila čak 80 miliona eura kako bi dovela Vlahovića iz Fiorentine. Od srbijanskog napadača se očekivalo da bude prva zvijezda kluba, ali je on totalno podbacio.

Vlahović se i sinoć utopio u sivilo svoje ekipe i odigrao je ponovo ispod svog prosjeka, a kritike koje dobija na svoj račun su sve češće.

Oglasi

No, ono što je Srbijanca posebno iznenadilo jeste da su ga i protivnički igrači počeli provocirati. To je sinoć uradio Liam Henderson koji je bio u verbalnom duelu s Vlahovićem koji je napadač Juventusa prvi počeo, a potom mu je zadao najteži mogući udarac.

Henderson je odgovorio na Vlahovićeve provokacije i u potpunosti ga je utišao kada je rekao: "Ohhh, 80 miliona, ohhh", aludirajući na novac koji je Juventus dao za njegovo dovođenje i činjenicu da on to uopšte nije opravdao.

Vlahovića je to iznenadilo i čini se da je ostao bez odgovora igraču Empolija, a jasno je da ga je ta rečenica Hendersona potpuno izbacila iz takta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U dosadašnjem dijelu sezone ovaj 23-godišnjak je u dresu Juventusa na 42 utakmice postigao 14 golova i dodao je četiri asistencije.

Ranije se povezivao s Real Madridom i Bayernom, no nakon loših igara čini se da su ovi klubovi odustali od Vlahovića. Trenutno za dovođenje ovog napadača zainteresovan je samo Chelsea, no Juve ne odustaje od postavljene cijene od 80 miliona eura za njega.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Kad su ovu klocinu poredili s Dzekom hahahaahahahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi