Allegri pravi žrtvu od Juventusa: Šta je rekao nakon poraza i oduzimanja deset bodova?

Trener Stare dame

Allegri pravi žrtvu od Juventusa: Šta je rekao nakon poraza i oduzimanja deset bodova?

E. Ganibegović

Juventus je jučer poražen od Empolija s 4:1, ali veći poraz za njih svakako je bio onaj od Saveznog prizivni suda koji im je oduzeo deset bodova. Sada je to prokomentarisao i Massimiliano Allegri, trener Juventusa, praveći žrtvu od svog kluba kao da oni ni za šta nisu krivi, nego im je neko, eto tek onako, oduzeo bodove.

Savezni prizivni sud donio je odluku da Juventusu oduzme deset bodova nakon što je torinski tim uložio žalbu na prvobitnih 15.

Kako god, Juventus je tako pao s drugog na sedmo mjesto i jasno je da u Ligi prvaka naredne sezone neće igrati, a vidjet ćemo da li će izboriti Evropu.

Ova odluka objavljena je jučer na dan utakmice protiv Empolija u kojoj je Stara dama doživjela katastrofu i izgubila rezultatom 4:1.

Nakon utakmice oglasio se i trener italijanskog kluba. Jasno, bio je razočaran i porazom i oduzimanjem bodova, no napravio je žrtvu od Juventusa kao da klub nije kriv ni za šta.

"To je mučenje. Oni odlučuju gdje bi Juventus trebao biti. To je nepoštovanje prema osoblju koje radi, prema igračima, prema trenerima. To je nevjerovatno. Previše je!

Oglasi

Na terenu je Juventus na drugom mjestu u Seriji A. U ovom meču smo mogli više, ali smo igrali u posebnim uslovima. Nemam šta da zamjerim igračima. Nije im lako, to je nenormalna situacija.

Petnaest minuta prije utakmice bili smo na drugom mjestu na tabeli, onda smo vidjeli da imamo 59 bodova i da smo na sedmom mjestu", rekao je Allegri.

Podsjetimo, Massimiliano Allegri prije dva dana prokomentarisao je i situaciju o svojoj budućnosti na klupi Juventusa. Nema namjeru da ide.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ostajem u Juventusu. Ovdje sam pod ugovorom, a dalje nije na meni da odlučujem", poručio je Allegri. 

Ovo mu je drugi mandat na klupi Juventusa i do sada je vodio 105 utakmica od maja 2021. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ss.ba
Super Liga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi