Zapata zbog Hrvata u suzama: "Ovo je za njega"

Rasplakao se nakon meča

Zapata zbog Hrvata u suzama: "Ovo je za njega"

Edmir Škorić

Zvijezda Torina Duvan Zapata rasplakao se dok je davao izjavu nakon utakmice u ponedjeljak navečer protiv Atalante.

Torino je slavio sa 3:0, a kolumbijski napadač je protiv bivšeg kluba postigao dva gola. Prethodno je, otkako je došao ljetos iz Bergama, postigao samo jedan gol u Seriji A za Granatu, ali je proti "svojih" bio posebno motivisan.

Iako na terenu nije slavio golove, kasnije se rasplakao dok je davao intervju za DAZN.

"Ovim sam se odužio za ljubav koju mi je trener Ivan Jurić pružao otkako sam došao", rekao je uplakani Zapata.

“I on i svi moji saigrači. Svi su me dočekali na najbolji mogući način i preživljavam teške trenutke. Bilo mi je drago vidjeti svoje bivše saigrače i žao mi ih je, ali trebala nam je ova pobjeda.

Posvećujem ovo svojoj porodici i saigračima jer mi to zaslužujemo. Mislim da ćemo, ako se držimo zajedno, napredovati. Odigrali smo dobre utakmice i želimo nastaviti", poručuje Kolumbijac.

Oglasi

Zapata je mrežu Atalante tresao u 22. i 95. minuti, a interesantno da mu je oba puta asistirao hrvatski fudbaler Nikola Vlašić. Preostali gol dao je Sanabriga u 56. minuti iz penala.

Velika borba na vrhu, ali i na dnu Serije A

Torino je tako stigao do pete pobjede na 14. utakmici u prvenstvu, a sa 19 bodova nalazi se sada na sredini tabele, odnosno na 10, mjestu. Naredni meč igra 10. decembra u gostima kod Frosinonea, dok će osmoplasirana Atalanta, koja ima bod više od Torina, ugostiti Milan u još jednom teškom duelu.

Na vrhu tabele je Inter s 35 bodova, nakon što je razbio Napoli u gostima sa 3:0, dok je Juventus poslije teško izborene pobjede u Monzi ostao drugi sa 33 boda. Slijede Milan sa 29, te Roma i Napoli sa po 24 boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Italiji bi mogla ponovo da se vodi žestoka bitka za Scudetto, ali za sada je Inter najviše pokazao i zasluženo je prvi, s tim da se u Torinu nadaju da će nakon nekoliko godina pauze ponovo osvojiti Scudetto, a naravno ni Milan ne treba prerano otpisati.

Što se tiče donjeg dijela tabele, Salernitani je najgore jer je sa osam bodova zakovana za dno, ali jednom pobjedom bi mogla dosta toga da promijeni jer Verona i Cagliari imaju po 10, a Empoli, prvi iznad crte, ima 11, odnosno četiri boda više od Salernitane. Dakle, gledaćemo i u tu veliku borbu za goli život, mada je dojam da je tim iz Salerna do sada najmanje pokazao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti