Hrvat zloglasnim ultrasima pokazao "srednjak", iz osvete su mu upali na trening, bolje da nisu!

Razgovor je trajao pola sata

Hrvat zloglasnim ultrasima pokazao "srednjak", iz osvete su mu upali na trening, bolje da nisu!

Admin Čaušević

Ivan Jurić je jedan od najkontroveznijih hrvatskih trenera, poznat je po svojoj neustrašivosti te vrlo često zna izgubiti živce. To je bio slučaj i na posljednjem meču njegovog Torina.

Na utakmici protiv Sassuola Jurić zbog suspenzije nije sjedio na klupi, a nakon što je utakmica završena pokazao je "srednjak" ultrasima Granate.

Tokom cijele utakmice ultrasi torinskih Bikova su protestvovali protiv ekipe zbog slabih rezultata, a Jurićev "srednjak" je bio neka vrsta olakašanja poslije pobjede 2:1.

Najzloglasniji navijači Torina su na stadion ušli sa 15 minuta zakašnjenja što dovoljno govori o njihovom trenutnom nezadovoljstvu vezanom za ekipu.

"Ivan je jako emotivan, htio je proslaviti, to je bila samo emotivna reakcija. Jako mu je stalo, boravak u loži iza stakla mu ne pomaže", riječi su kojim je Jurićev gest pravdao njegov pomoćnik Matteo Paro.

Oglasi

Ipak, navijači Torina su odlučili da se osvete i prema informacijama sa Apenina danas su upali u trening kamp kako bi porazgovarali sa Jurićem.

Razgovor između 10-ak zloglasnih huligana i hrvatskog trenera je trajao oko pola sata, a Jurić je pokazao neustrašivost te je na neki način dao lekciju huliganima tako što im je objasnio svoju reakciju.

Na kraju su sami ultrasi odlučili da se tenzije spuste i nesporazumi ostave iza leđa za zajedničko dobro Torina koji je trenutno tek 12. na tabeli Serije A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, La Stampa danas piše kako će se putevi Torina i Jurića definitivno razdvojiti na kraju sezone bez obzira kako Bikovi završili ovu sezonu.

Iskusni 48-godišnjak već dugi niz godina radi u Italiji, a prije Torina radio je sasvim korektan posao na klupiama Genoe i Verone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi