Pochettino odlazi, ali zadovoljno trlja ruke: Levy će iskeširati ogromnu sumu Argentincu
Pochettino bi trebao dobiti 12.5 miliona funti zbog otkaza

Neće biti previše nezadovoljan zbog otkaza

Pochettino odlazi, ali zadovoljno trlja ruke: Levy će iskeširati ogromnu sumu Argentincu

S. Pašalić

Mauricio Pochettino od večeras i zvanično više nije trener Tottenhama.

Argentinac je 2014. godine preuzeo klub iz Londona i od tada ga vodio u 293 utakmice u kojima je upisao 160 pobjeda, 60 remija i 73 poraza.

Pochettino je prošle sezone uspio odvesti Spurse do finala Lige prvaka u kojem su poraženi od Liverpoola, a u Premier ligi je klub završio na 4. mjestu i ponovo je osigurao nastup u Ligi prvaka.

Ipak, ove sezone je situacija bila potpuno drugačija u odnosu na prošlu i Tottenham se od samog početka mučio te se sada nakon 12 odigranih kola nalazi na 14. mjestu na tabeli.

Već neko vrijeme se pisalo da je Pochettino na izlaznim vratima Tottenhama, a sada je to i zvanično potvrđeno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, Pochettino neće previše tugovati zbog otkaza. Naime, on je u maju 2018. godine potpisao novi petogodišnji ugovor kojim bi mu prvi čovjek kluba Daniel Levy trebao isplatiti 12.5 miliona funti ukoliko mu uruči otkaz.

S obzirom da je i čitav stručni štab potpisao nove ugovore i također će sada napustiti Tottenham, Levy bi na kraju moga iskeširati blizu 20 miliona funti ukupno za njih i Pochettina.

Top Komentari

arsenal_fan_1886
solidna otpremnina, lakse ce ovo podnijeti, a i sad moze birati bayern, man utd...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi