Dva kluba ispala iz Prve lige FBiH!

Zasijedao IO FS FBiH

Dva kluba ispala iz Prve lige FBiH!

A. Čaušević

Sve je poznato kada je u pitanju sada već završena sezona Prva liga FBiH. Olimpik je izborio promociju u Premijer ligu, dok su dva kluba ispala u niži rang. 

Na osnovu sportskih rezultata i uslovu odlučeno je da u niži rang ispadnu Slaven Živince i Radnik Hadžići. U trenutku prekida sezona ova dva kluba su zauzimala 15. i 16. mjesto.

Olimpik koji je najviše pokazao i zauzimao prvo mjesto na tabeli nakon 16. kola je i zvanično proglašem prvakom za sezonu 2019/20.

Od sljedeće sezone u Prvoj ligi FBiH će zvanično igrati povratnik Posušje i ambiciozni Vis Simm-Bau.

Plan je da nova sezona Prve lige FBiH starta sedmicu nakon početka Premijer lige BiH, odnosno 8. augusta.

Riješeno je pitanje i licenci. Odlučeno je da se novi pravilnik o licenciranju prolongira za jednu godinu, te će važiti tek od takmičarske godine 2021/22.

Inače, FS FBiH je odlučio i da pomogne klubovima članovima Prve lige i Drugih liga na način da budu oslobođeni kotizacije za jesenji dio sezone.

Kada su u pitanju Druge lige FBiH one bi trebale startati sedam dana nakon početka Prve lige FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kada je u pitanje afera "VAR" naš izvor ističe da se na IO tretiralo i to pitanje te da je donesen zaključak da će Komisije saveza prije početka seminara izvršiti sve istrage i radnje za sva službena lica zahvaćena u ovom slučaju.

Pet osoba koje su pod zabranom su suspendovane i neće biti na listama, dok svi ostali koji su spomenuti da su navodno prekršili pravilnik Saveza biće procesuirani organima Saveza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi