Emery nakon novog kiksa: Znam da mogu bolje, razumijem zašto su navijači frustrirani
Emery ističe da je njegovom timu potrebno više samopouzdanja

Da li će uprava i dalje imati strpljenja za Španca?

Emery nakon novog kiksa: Znam da mogu bolje, razumijem zašto su navijači frustrirani

S. Pašalić

Arsenal je danas na Emiratesu odigrao samo 2:2 protiv Southamptona i tako produžio svoj niz bez pobjede u Premier ligi na pet utakmica.

Unai Emery je već neko vrijeme na meti navijača Arsenala, a to se nastavilo i večeras pa su tako mnogi na društvenim mrežama ponovo poručili da žele da on napusti klupu ovog kluba.

Španac je nakon meča protiv Southamptona istakao da je njegov tim trebao odigrati puno bolje, ali i da razumije zaštu su navijači frustrirani.

"Klub me svakodnevno podržava, a također sam odgovoran. Znam da mogu bolje, mogu više izvući od igrača i to ću pokušati učiniti.", rekao je Emery, pa nastavio:

"Razumijem navijače. Sada su frustrirani, razočarani i bijesni. Igrači se osjećaju isto."

"Moj je posao raditi, analizirati i pronalaziti rješenje kako da se poboljšamo. Znam da je ovdje ključno dobiti samopouzdanje, osvojiti bodove, prikazati dobre kod kuće i zatim to nastaviti i u gostima."

"Ključ je ovdje s našim navijačima. To znam i igrači to isto znaju. Cilj nam je bio večeras pobijediti, ali prije svega povezati se. Nismo to učinili. Propustili smo jako veliku priliku i sada ćemo analizirati i raditi na rješenju za naredne mečeve."

Emery je odgovorio i na to šta je potrebno da Arsenal promijeni u narednom periodu.

"Jedno je samopouzdanje i to donosi dobar rezultat. Da bismo preuzeli to samopouzdanje, moramo igrati bolje, bolje kontrolisati utakmicu i poboljšati naš plan igre."

"Nismo to uradili za 90 minuta. U prvom poluvremenu smo izjednačili, ali to nije bilo dovoljno. Trebali smo se nametnuti i pokazati da smo bolji na terenu za 45 minuta. Nismo to učinili. Promijenili smo u drugom poluvremenu i to smo postigli za 20 ili 25 minuta na početku tog drugog poluvremena, ali tada smo gubili."

"Izgubili smo samopouzdanje i bili smo frustrirani na terenu, ali pokušali smo gurati. Navijači su nam pomogli i izjednačili smo na kraju, ali to nije bilo dovoljno."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Frustrirani smo i razumijemo i navijače. Izgubili smo priliku da se povežemo sa našim navijačima jer su nam oni pomogli."

"Želimo i znamo da je ovdje ključ. Ovdje je ključ da se osjećate ugodno, da se osjećate snažno i da uzimate samopouzdanje. Nismo to učinili.", završio je Emery.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi