Dva kluba u trci za Sarrija

Vraća se u Seriju A?

Dva kluba u trci za Sarrija

E. Škorić

Inter i Roma žele istog trenera, ali vidjet ćemo da li će ijedan od ova dva kluba da dođe do Maurizija Sarrija.

Sarri je u ljeto prošle godine sjeo na klupu Chelseaja, no bivši trener Napolija nije se proslavio u Londonu i mogao bi brzo da se vrati u Italiju.

Prema pisanju Corriere della Serre, Sarrija žele u Italiji dva kluba, a to su Inter i Roma. Inter Sarrija vidi kao nasljednika Luciana Spallettija poslije zasad jako turbulentne sezone.

Sarri je sve bliže otkazu u Chelseaju nakon što je njegov tim jučer s 2:0 poražen od Evertona, a u Italiji je radio preko 20 godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bivši trener Napolija zanimliv je i Romi, iako je nedavno Vučica imenovala Claudija Ranierija umjesto Eusebija di Francesca.

Osim Sarrija, što se Intera tiče, jedan od kandidata za Spallettijevog nasljednika je i bivši trener Juventusa i Chelseaja Antonio Conte.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi