Nova šamarčina za Sarrija i Chelsea

FIFA odbila žalbu Plavaca

Nova šamarčina za Sarrija i Chelsea

E. Škorić

FIFA je odbila žalbu londonskog Chelseaja na zabranu transfera koja je ranije izrečena Plavcima.

Chelsea je tražio da se zabrana zamrzne na godinu dana dok predstavnici kluba budu vodili borbu da se kazna ublaži, no FIFA je odbila zahtjev iz Londona.

Chelseaju je izrečena zabrana dovođenja igrača do januara 2020. godine zbog kršenja pravila o transferima maloljetnih igrača.

Sada Chelseaju ostaje da se obrati Sudu za arbitražu u sportu radi uvođenja posebnog pravila koje bi dozvolilo dovođenje igrača u toku sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U iščekivanju konačne presude, Chelsea neće moći da dovodi nove igrače, osim ako Sud za abitražu u sportu donese drugačiju odluku.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi