Dva nogometaša Rangersa suspendirana zbog kršenja epidemioloških mjera
Foto: EPA

Kazne izrekao nogometni savez Škotske

Dva nogometaša Rangersa suspendirana zbog kršenja epidemioloških mjera

Škotski nogometni savez kaznio je zabranom igranja, dvojicu igrača Glasgow Rangersa, Jordana Jonesa i Georgea Edmundsona, na sedam utakmica, zbog kršenja propisanih epidemioloških mjera. 

Dvojica nogometaša škotskog giganta su 1. novembra sudjelovali na privatnoj zabavi i time prekršili odredbu o zabrani okupljanja u tuđem kućanstvu, a za što se doznalo kad je u ranim jutarnjim satima intervenirala policija. Nogometaše su već kaznili policajci, a klub im je izrekao privremenu suspenziju od dvije utakmice. Jones i Edmundson neće biti na raspolaganju treneru Stevenu Gerrardu sve do 30. decembta i ligaške utakmice protiv St. Mirrena.

Obojica su kažnjeni od strane Škotskog nogometnog saveza zbog kršenja protokola za borbu protiv pandemije Covida-19 te postupanja protiv interesa sporta.

Osim ove suspenzije, igrači koji nisu imali standardno mjesto u početnoj postavi mogu dodatno biti kažnjeni od kluba, a izvršni direktor Rangersa Stewart Robertson opisao je njihovo ponašanje "potpuno neprihvatljivim".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi