Benfica nastavila seriju pobjeda, Bayer neočekivano poražen
FOTO: EPA

Dosta minimalnih pobjeda

Benfica nastavila seriju pobjeda, Bayer neočekivano poražen

S. Grebović

Večerašnjim utakmicama kompletirano je 2. kolu UEFA Evropske lige u kojoj je bilo nekoliko zanimljivih rezultata.

Benfica je na svom Lužu dočekala Standard i slomila ga, ali tek u drugom dijelu. Tokom čitave utakmce su napadali i stvarali šanse da bi otpor agilnih gostiju razbili tek u drugom poluvremenu i to preko najstrožijih kazni.

Prvo je u 49. minuti sa "kreča" bio precizan Pizzi, a također je kazneni udarac iskoristio i Nijemac Waldschmidt u 66. minuti. Argentinac Pizzi je pred sami kraj meča postigao još jedan gol i tako ovjerio sigurnu pobjedu svog tima.

Inače, Benfica je ovim trijumfom vezala niz od šest pobjeda u svim takmičenjima, a na zadnjih 10 mečeva pobjedili su čak devet puta.

Benfica - Standard 3:0

U drugoj utakmici ove grupe Gerrardovi Glasgow Rangersi su minimalnim rezultatom savladali poljski Lech, a gol vrijedan velika tri boda postigao je Morelos u 68. minuti meča. Škotski tim i Benfica su na pozicijima jedan i dva u grupi sa maksimalnih šest bodova i upravo će ova dva tima odigrati duple mečeve u naredna dva kola.

Glasgow Rangers - Lech 1:0

Nice je sa ulogom velikog favorita ugostila izraelsku Hapoel Beer Shevu i savladala je također minimalnim rezultatom. Gouri je pogodio u 23. minuti na prekrasan ubačaj Atala. Francuski tim se ovom pobjedom koliko toliko oporavio nakon teškog poraza kod Bayera u prošlom kolu gdje je poražen sa 6:2.

Nice - Hapoel Beer Sheva 1:0

Možda i ponajveće iznanađenje večeri režirala je ekipa praške Slavije koja je na svom terenu sa 1:0 savladala favorizovani Bayer iz Leverkusena. Put do pobjede im je uveliko bio otvoren već u 22. minuti kada je divljački start napravio Bellarabi nad jednim domaćim igračem i kada je zaradio direktan crveni karton!

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Domaćinu je u 60. minuti dodijeljen i kazneni udarac koji u gol nije uspio da pretvori Stanciu. Ipak, nešto kasnije došli su do gola i to preko Nigerijca Olayinke pa sada sve četiri ekipe u ovoj grupi imaju po tri boda i nema sumnje da će do kraja biti jako jako zanimljivo.

Slavia - Bayer Leverkusen 1:0

Top Komentari

Edin Merlin
Samo naprijed bordo bijeli !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi