Dva nova imena na spisku Ivayla Peteva

Prcić i Dumić među Zmajevima

Dva nova imena na spisku Ivayla Peteva

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastavit će gostujućim susretima sa Kazahstanom i Ukrajinom.

Okupljanje „A“ reprezentacije pred oktobarski ciklus kvalifikacija za plasman na SP zakazano je za ponedjeljak (04.10.2021.).

Zbog povreda susrete protiv Kazahstana i Ukrajine propustiće Rade Krunić i Miralem Pjanić, što je svakako veliki hendikep za Zmajeve pred odlučujuće susrete.

Kao što je na nedavnoj press konferenciji govorio o mogućnosti da pozove još nekoga od igrača, selektor Ivaylo Petev naknadno je danas uputio pozive Dariju Đumiću i Sanjinu Prciću.

Đumić je za našu najbolju selekciju odigrao 5 utakmica i postigao jedan gol u susretu protiv Belgije 7.10.2017. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Prcić je do sada sakupio 8 nastupa za „A“ tim i nije se upisivao u listu strijelaca.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina se trenutno nalazi na 4. mjestu kvalifikacija sa tri osvojena boda, a od 2. mjesta koje nam garantuje baraž i na kojem se uz susret više nalazi Ukrajina udaljeni smo dva boda.

Zmajevi su i dalje bez pobjede, tri puta su remizirali i to sa Francuskom, Finskom i Kazahstanom, dok su poraženi od Francuske.

Top Komentari

@dn@n
Popit sta za smirenje i sjest gledat utakmicu
14 0
WOLF20
Koga boli ***** za repku
7 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi