Dva susreta smatraju se ključnima u borbi za titulu prvaka Španije

Ko će prvi do cilja?

Dva susreta smatraju se ključnima u borbi za titulu prvaka Španije

Edmir Škorić

Atletico Madrid ima priliku da nakon puno vremena osvoji titulu u Španiji, ali Barcelona i Real Madrid se ne predaju.

Atletico je jučer odigrao 0:0 kod Getafea, čime je ostavio u igri i Real i Barcelonu u borbi za titulu. Real je gubio od Elchea s 0:1, ali uspio je golovima Benzeme doći do preokreta i sada je na "samo" minus šest u odnosu na gradskog rivala.

Barca ima sedam bodova manje od Atletica, ali će sutra odigrati svoj meč s Huescom i ima priliku da se primakne Jorgandžijama na samo četiri boda. Ukoliko se to desi, nema sumnje da nas u preostalih 11 kola čeka paklena trka.

A koje su to utakmice ključne? Naravno, svaka je važna, ali novinari u Španiji odmah su uperili prstomu nekoliko utakmica.

Dosta toga ovisit će o meču 30. kola u kojem će snage odmjeriti Real Madrid i Barcelona, kao i o meču 35. kola u kojem će Barcelona ugostiti Atletico. Ta dva derbija smatraju se prelomnim, ali sva tri tima imat će nekoliko teških ispita do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real pored duela s Barcom ima da igra i protiv Celte u gostiam, sa Sevillom kod kuće, gostovat će i kod Athletica gdje se uvijek bodovi teško osvoje...

Barca osim duela s Realom i Atleticom ima gostovanje kod Sociedada, a teška će biti i gostovanja kod Villarreala i Valencije. Atletico osim Barce ima težak meč sa Real Sociedadom, ali i gostovanja kod Seville i Athletic Bilbaa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Barselona mora pobjediti u Madridu Real i kuci Atletico, ako misli da osvoji. To ce se tesko desiti. Ja mislim da ce Atletico izdrzati pritisak do kraja, nebi volio da ovi drugi osvoje ove godine.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi