Dva tima danas imaju priliku preuzeti lidersku poziciju Premijer lige

Završava se 8. kolo

Dva tima danas imaju priliku preuzeti lidersku poziciju Premijer lige

A. Čaušević

Zavjesa na 8. kolo Premijer lige BiH bit će stavljena danas i to utakmicama u Sarajevu i Širokom Brijegu. 

FK Sarajevo će na stadionu Asim Ferhatović Hase od 19:30 dočekati Zvijezdu 09 te će imati priliku da trijumfom preuzme vodeće mjesto na tabeli.

Bordo tim je prije reprezentativne pauze izgubio od Željezničara koji jučer nije slavio protiv Veleža pa je aktuelni prvak u dobroj poziciji da ponovo sjedne na tron premijerligaške ljestvice.

"Utakmica je ovo koju želimo dobiti. Favoriti smo, kvalitetniji smo i svjesni smo toga. Zvijezda 09 je promijenila trenera i dovela par novih igrača. Njihov bodovni saldo svakako da ne oslikava realno stanje", rekao je Husref Musemić u najavi susreta.

Nema dileme da je Sarajevo veliki favorit u ovom duelu te da bi sve osim pobjede domaćina predstavljalo pravu senzaciju. Večeras će i na klupi Zvijezde 09 debitovati Slavoljub Bubanja koji je preuzeo ekipu tokom reprezentativne pauze.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U istom terminu na Pecari će snage odmjeriti Široki Brijeg i Tuzla City. Za očekivati je veoma uzbudljiv i otvoren duel.

Tuzlaci su pravo osvježenje ove sezone i sigurno će biti tvrd orah za Širokobriježene koji se nalaze pod imperativom pobjede. U slučaju pobjede tuzlanski premijerligaš bi izbio na prvo mjesto na tabeli. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Tcity
Hajmo City na prvo mjesti aBd....
0 4
Alpasinacxx
Kako to, zar nije Željo šampion vasione, otkud oni sad to treći:(
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi