Dvanaesta, ali i najvažnija, uzastopna pobjeda Krupe: Ilić nadmudrio Karačića

Tri boda za plus deset

Dvanaesta, ali i najvažnija, uzastopna pobjeda Krupe: Ilić nadmudrio Karačića

A. Beganović

Derbi kola, ali i jedan od derbija prvenstva, u Ugljeviku su odigrali domaća Zvijezda 09 i Krupa. Do pobjede i nova tri boda stigla je ekipa iz Kanjona Tijesno.

U prvom susretu 20. kola Prve lige Republike Srpske u Ugljeviku su snage odmjerili domaća Zvijezda i vodeća ekipa prvenstva Krupa.

Nakon dva sigurna trijumfa na otvaranju drugog dijela sezone protiv Rudara i Slobode iz Mrkonjić Grada, pred liderom prvenstva je bilo i vjerovatno najveće iskušenje na putu ka odbrani naslova prvaka i povratka u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Izabranike Vladimira Ilića u Ugljeviku je dočekala Zvijezda 09, koju odnedavno sa klupe predvodi iskusni stručnjak Toni Karačić i koja je do danas gajila nade za povratak u elitni rang bh. fudbala.

U dosta tvrdoj, taktički s obje strane dobro pripremljenoj utakmici, do 44. minute nije bilo pogodaka. I kada se očekivao odlazak na odmor, odnosno u 44. minuti Đuričin je doveo Krupu u vodstvo.

No, to nije bilo sve u prvom dijelu. Naime, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena ekipa iz Kanjona Tijesno je udvostručila svoju prednost pogotkom Perovića.

Sa 2:0 za goste se otišlo na odmor. Domaći se nisu mislili predati bez ispaljenog metka i u 69. minuti nekadašnji fudbaler Krupe, Emanullah Blažević, je pogodio za 1:2.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

No, to je bilo sve od domaćina. Rezultat se do kraja nije mijenjao. Krupa je stigla do 12. uzastopne pobjede u prvenstvu i bodova kojima se dodatno približila elitnom rangu bh. fudbala.

Izabranici Vladimira Ilića, koji je proglašen za najboljeg trenera Republike Srpske, vodeći su na tabeli sa 55 bodova. Deset manje uz dvije utakmice manje ima Sloboda iz Novog Grada, dok je Zvijezda trećeplasirana sa 40 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi