Dvije sedmice nakon stravičnog loma legenda Galate trenira s gipsom sa nozi

Urugvajac se ne predaje

Dvije sedmice nakon stravičnog loma legenda Galate trenira s gipsom sa nozi

Živa legenda Galatasarayja, urugvajski golman Fernando Muslera je prije nešto više od dvije sedmice doživio užasnu povredu.

Na meču Galatasarayja i Rizespora Muslera je doživio težak lom noge, te je odmah prevezen u bolnicu.

Pojavile su se špekulacije da bi ova povreda mogla značiti kraj karijere za 34-godišnjeg Urugvajca, ali on se ne predaje.

Muslera je čak počeo trenirati, koliko je to moguće sa gipsom na nozi i uglavnom u sjedećem položaju.

Naime, Muslera je nastavio raditi standardne golmanske vježbe u obimu koji mu to dozvoljava trenutna situacija, a njegovu fotografiju iz trening kampa podijelio je sam Galatasaray.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Fernando Muslera je, uz pomoć našeg trenera golmana radio vježbe koordinacije ruku i očiji u dvorani i tehnike blokiranja na terenu", saopšteno je iz Galatasarayja.

Fernando Muslera, podsjetimo, gol Galatasarayja čuve već devet godina. Od 2011. kada je stigao iz Lazija je uspio skupiti 361 nastup u dresu istanbulskog velikana.

Top Komentari

user1590671591
To je pravi sportista,a ne oni sto se povrede igrajuci igrice
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti