Dvojica kandidata za klupu Cityja
Foto - EPA

U slučaju odlaska Pepa Guardiole

Dvojica kandidata za klupu Cityja

M. Šljivak

Pep Guardiola mogao bi napustiti klupu Manchester Cityja na kraju sezone.

Dugo se već priča o odlasku španskog stručnjaka, a sada je to postalo i izvjesno nakon što je klub izbačen iz Evrope na dvije godine.

Ako se ova odluka UEFA-e na kraju potvrdi od CAS-a, Guardiola će sasvim sigurno napustiti klupu Građana, a rukovdostvo kluba već zna imena potencijalnih zamjena.

Kako tvrde engleski mediji glavni kandidati za preuzimanje menadžerske pozicije u Cityju su Mauricio Pochettino i Brendan Rodgers.

Pochettino je krajem prošle godine ostao bez posla u Tottenhamu. Dobio je otkaz nakon pet godina, ali je najavio povratak poslu tokom ljeta.

Argentinski stručnjak se konstantno povezuje sa Manchester Unitedom, priznao je kako bi se rado vratio u Premiership, a sada je u igri i preuzimanje Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane Brandan Rodgers radi odličan posao s Leicesterom. Za njegovu slobodu međutim Građani bi morali platiti određeni iznos, pa je njegov angažman ipak nešto teža opcija.

Na kraju će ipak sve zavisiti od odluke Suda za sportsku arbitražu i odluka će se sasvim sigurno s nestrpljenjem očekivati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi