Dvojica propustila posljednji trening reprezentacije Belgije
Foto: EPA

Lukaku i Fellaini van stroja

Dvojica propustila posljednji trening reprezentacije Belgije

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Belgije nastavila je s pripremama za kvalifikacione mečeve protiv Bosne i Hercegovine i Kipra.

Crveni đavoli su jutros odradili novi trening na kojem su se pojavila 23 fudbalera, među kojima su bili Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen i Dries Mertens, koji nisu trenirali jučer.

Ovaj trio je propustio jučerašnji trening nacionalnog tima. Međutim, današnji su odradili bez problema i oni će biti u konkurenciji za meč protiv BiH.

Trening su zato ponovo propustili igrači Manchester Uniteda Romelu Lukaku i Marouane Fellaini. Lukaku je treći uzastopni dan van trenažnog procesa zbog udarca u članak tokom utakmice protiv Crystal Palacea, ali pregeldima je utvrđeno da nema nikakve povrede i da vjerovatno neće biti problema oko njegovog nastupa na Grbavci.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

S druge strane Fellaini je još uvijek pod upitnikom i veoma je moguće da on neće biti spreman za duel protiv naše selekcije.

Martinez će se sutra odlučiti za fudbalere koji će putovati za Sarajevo, a Crveni đavolu u glavni grad BiH dolaze u petak ujutro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi