Pogledajte haos u Rimu zbog Dybale, igrač sve u nevjerici gledao!

Da se naježiš

Pogledajte haos u Rimu zbog Dybale, igrač sve u nevjerici gledao!

E. Škorić

Argetinski reprezentativac Paulo Dybala ovog je ljeta potpisao za Romu.

Dybala je kao slobodan igrač napustio Juventus, a na kraju potpisao ugovor s Romom. U Rimu su oduševljeni zbog toga, a najbolje to dokazuju inserti sa večerašnjeg predstavljanja Argentinca u glavnom gradu Italije.

I sam nogometaš zbunjeno je posmatrao barem 50.000 navijača koji su pjevali u njegovu čast i palili baklje.

Možda odavno nisu šampioni, možda to neće biti ni narednih 10 godina, ali ako neko voli klub, onda ga vole navijači Rome.

[twitter]https://twitter.com/ActuFoot_/status/1552016400721625089[/twitter]

Dybala je zadužio dres s brojem 21, iako se špekulisalo da će na svojim leđima nositi "desetku". No, odlučio se za 21, a otkrio je zbog čega.

Oglasi

"Direktor kluba mi je predložio broj 10. Razgovarali smo, ali znam koliko je taj broj važan u Romi. Taj dres mora biti Tottijev zbog svega onoga što je napravio za klub. Njegov je. Možda ću nekada moći nositi dres s brojem 10, ali do tada nosim 21 jer sam s tim brojem počeo pobjeđivati. I želim to nastaviti raditi", istakao je Dybala.

Dybala je istakao da ga je u Romu privukla činjenica da će raditi sa Joseom Mourinhom.

"Igrao sam sa najvećim u historiji, Messijem i Ronaldom, a sada ću raditi sa jednim od najvećih trenera svih vremena. Stvarno sam ga želio upoznati, kao i svoje nove saigrače i jedva čekam da krenem raditi", istakao je sada već bivši fudbaler Juventusa, pa dodao:

"Poziv trenera i direktora mi je dao sigurnost. Naravno, veliku ulogu u odabiru mog novog kluba je odigralo i to što sam mogao razgovarati s vlasnicima. Trener je prilikom naših razgovora bio jasan sa svojim idejama i to je svakako jedan od razloga što sam izabrao Romu. Svi znamo Josea, njegovi pozivi su me oduševili, dugo smo razgovarali i zahvaljujem se njemu i klubu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, profesionalnu karijeru Dybala je počeo u Institutu, da bi od 2012. do 2015. nastupao za Palermo. Dobre igre nisu ostale nezapažene, pa ga je 2015. doveo Juventus.

Ukupno je u Seriji A odigrao 271 utakmicu uz učinak od 98 pogodaka i 51 asistenciju. U Ligi prvaka je nastupao 53 puta, postigao je 18 pogodaka kojima je dodao tri asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Taetaiwo
Ovo je cisti dokaz da su mali klub cim je ovakvo slavlje radi igraca ko sto je dybala pa sta bi da je potpisao ronaldo zapalili bi rim citav onda vjv
1 11
Mostarac94
Mocno, svaka cast
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi