Dybalu na predstavljanju u Romi upitali da li bi slavio gol protiv Juventusa

Argentinac novi član Rome

Dybalu na predstavljanju u Romi upitali da li bi slavio gol protiv Juventusa

E. Škorić

Paulo Dybala se ovog ljeta rastao s Juventusom nakon što mu je istekao ugovor, a onda je kao slobodan igrač potpisao za Romu.

Dybala je danas i zvanično predstavljen u Rimu, a bilo je naravno dosta govora o tome zašto je otišao iz Juventusa.

"Direktor Maurizio Arrivabene bio je vrlo jasan u svojim komentarima. Morali smo potpisati ugovor u oktobru 2021. godine, ali klub nas je tada zamolio da pričekamo. U martu smo dobili vijest iz kluba da više nisam dio njihovog projekta koji ide dalje. Nije to bilo financijsko pitanje, klub je odlučio da krene drugim putem zajedno s trenerom Massimilianom Allegrijem", rekao je Dybala.

"Ako je to bio njihov izbor, za mene to nije problem", istakao je Argentinac, koji je prije Rome bio "jako blizu" Intera.

"Moje prvo pitanje Mourinhu bilo je šta možemo osvojiti. Volim pobjeđivati, ali postoje neke referentne tačke koje smo vidjeli prošle sezone. Postoji trenersko znanje i vjera igrača, dok se razumijemo na treninzima. Ovo je vrlo važno za postizanje cilja. Pokušat ću dati sve od sebe da nastavim pobjeđivati", istakao je Dybala.

Dybala je također potvrdio da je razgovarao s legendom Rome Francescom Tottijem na dobrotvornoj utakmici ranije ovog ljeta i da je pokrenuta ideja o pridruživanju Vučici, dok je 28-godišnjak također pojasnio svoju odluku da ne preuzme kultni dres s brojem 10. .

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Za mene je najvažnija stvar, i uvijek sam to govorio, da znamo ko je posljednji nosio taj broj na leđima. Posotji poštovanje, to je važan dres za naivjače. Moj broj 21 je meni također važan, donosio mi je sreću u Argentini i na početku karijere u Juventusu. Ko zna za budućnost, ali sad sam zadovoljan s brojem 21".

Dybala je također rekao da ne bi slavio gol ukoliko ga postigne u mečevima protiv Juventusa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Sta cete vi osvojit? Mourinho nece docekat bozic I bit ce vivid. A ti zbog povreda neces moc nista
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi