Dynamo Kijev: "Ovako izgleda vaša 'pomoć'. Neće biti lako, ali pobijedit ćemo!"

U Kijevu se vode žestoke borbed

Dynamo Kijev: "Ovako izgleda vaša 'pomoć'. Neće biti lako, ali pobijedit ćemo!"

Edmir Škorić

Gotovo iz svih dijelova svijeta dolaze riječi podrške usmjerene Ukrajincima koje je u četvrtak napala Rusija.

Glavni grad Ukrajine Kijev mnogo je stradao i još uvijek se tamo vode žestoke borbe, a slavni nogometni klub iz tog grada Dynamo sada je objavio dirljivu poruku na društvenim mrežama.

U noći s četvrtka na petak naročito je bilo teško za Kijevljane. U nekoliko predgrađa ukrajinske prijestolnice bilo je žestoko, Rusi su se primakli na 30-ak kilometara od samog centra, pogođene su neke infrastrukture, te je bilo i civila koji su poginuli.

U vezi s tragičnim događajima u glavnom gradu Ukrajine, Dynamo Kijev objavio je dirljiv komentar na Twitteru. Sadrži četiri crno-bijele fotografije koje prikazuju oštećene stambene zgrade.

"Rusijo, ovako izgleda vaša'pomoć' Ukrajini. Ovo je terorizam. Neće biti lako, ali pobijedit ćemo!", stoji u objavi kijevskog tima.

Zbog rata je prvenstvo Ukrajine prekinuto, a igrači Dynama trenutno su na sigurnom, mada naravno niko ne može da im garantuje sigurnost.

Ovo je treći dan invazije na Ukrajinu, a fokus je na borbama u Kijevu. Ukrajinske vlasti tvrde da uspješno odolijevaju svim ruskim napadima, Rusi tvrde da su zauzeli Mariupolj.

Ukrajina je demantovala izjave da je odbila pregovore o primirju s Rusijom, ali je istaknula da neće pristati na ultimatume i neprihvatljive uslove od strane Rusa.

Top Komentari

King_Kenny
...kad se sjetim na sta je licilo Sarajevo kad smo konacno izasli iz sklonista,ovo je super.
6 7
emanuelmacron
slazem se care, idiot
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi