Džaba se izvinio: Italijanski savez nije oprostio Higuainu!
Higuain susret protiv bivšeg kluba neće pamtiti po dobrom jer je osim dva žuta kartona promašio penal u prvom poluvremenu.

Kažnjen napadač Milana

Džaba se izvinio: Italijanski savez nije oprostio Higuainu!

Fudbalski savez Italije suspendovao je danas napadača Milana Gonzala Higuaina na jednu dodatnu utakmicu nakon verbalnog napada na glavnog suca u susretu protiv Juventusa.

Podsjetimo, Higuain je bio vrlo nervozan pred kraj ovog meča, a vrhunmac bijesa je doživio kada mu je sudac Paolo Mazzoleni pokazao žuti karton, pa je ubrzo nakon toga zaradio i crveni nakon prigovora. Čak ni to nije smirilo Higuaina koji se nastavio derati na suca, a uspjeli su ga zajedničkim snagama smiriti fudbaleri obje ekipe.

Iako se Higuain nakon meča izvinio svima, to nije pilo puno vode u Italijanskom fudbalskom savezu koji je suspendovao Higuaina na još jedan dodatni meč pored onog kojeg će svakako odraditi zbog crvenog kartona.

Italijanski savezu je ponašanje Higuaina nazvao neprimjerenim, a treba reći da je kazna od jedne dodatne utakmice uobičajna u Italiji kada Savez želi opomenuti nekg igrača zbog ovakvih ispada. Istu kaznu je dobio i vezista Intera Marcelo Brozović koji će također propustiti dva naredna meča zbog crvenog kartona protiv Atalante.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Higuain će zbog pomenute suspenzije propustiti utakmice protiv Parme i Lazija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

izvoristine
Vidio Higuain od Morinja da kad pokazujes rezultate za otpis onda napravi incident da bi se malo zaboravilo na jako losu igru. Jer slatki su milioni koje dobija, a klub ce ih zaraditi sad na reklami njegovog incidenta i zato ce mu oprostit lose rezultate. Tako isto i Morinjo radi.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi