Higuain: Za mene je sve pošlo po zlu...

Izvinio se svima nakon isključenja

Higuain: Za mene je sve pošlo po zlu...

Napadač Milana Gonzalo Higain izvinio se zbog crvenog kartona kojeg je dobio sinoć protiv Juventusa u porazu 0:2.

Higuain je imao priliku i da zabije gol iz penala svome bišem klubu, ali je promaši gol, a onda je isključen nakon duela sa Medhi Benatijom.

Bivši fudbaler Real Madrida i Napolija žestoko je reagirao kod sudija pa je nakon jednog žutog kartona dobio i drugi.

"Prije svega, želim se ispričati ekipi, treneru, navijačima i sudiji za moju reakciju", rekao je Higuain. Preuzimam odgovornost za ono što se dogodilo. Nadam da se to više neće ponoviti. Bio je to jedan od onih trenutaka kada izgubite kontrolu.

"Gubili smo. Propustio sam iskoristiti penal... jednostavno nismo roboti, već ljudi. Međutim ne želim pokušati opravdati svoj postupak."

Juventus je Higuaina Milanu na godinu dana s mogućnošću otkupa nakon što je u klub stigao Cristiano Ronaldo, a Higuain je ponovio da to nije njegova odluka.

"Takvu odluku su prvenstveno donijeli drugi ljudi, a ne ja. Uvijek sam davao sve u Torinu", izjavio je Higuain, koji je postigao 55 golova u 105 nastupa za Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sada sam u Milanu i ovdje se osjećam dobro. Ja sam vrlo emocionalna osoba tako da je ponekad teško pronaći sebe. Možeš na mome licu vidjeti ako se osjećam dobro ili loše", dodao je i posebno na kraju podrcrtao:

"Mi smo primjer za djecu i znam da moja sinoćnja reakcija nije prava. Hvala mojim nekadašnjim saigračima koji su me pokušali obuzdati. Imao sam veliku vezu s njima i to je bilo razumljivo. Ova utakmica za mene je pošla po zlu i jedino što mogu je da se izvinim svima."

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti