Džeki 22.5 miliona eura za pet godina u Romi

Sutra potpisuje ugovor s Rimljanima

Džeki 22.5 miliona eura za pet godina u Romi

Edmir Škorić

Edin Džeko danas je prošao liječničke preglede u Rimu i uskoro će potpisati za Romu.

Džeko je jučer stigao u Rim, gdje je izazvao neviđenu euforiju, a naš sjajni napadač bi sutra trebao da potpiše ugovor s Vučicom.

On će potpisati ugovor na pet godina, a godišnje će zaraditi 4.5 miliona eura neto, odnosno u pet godina će mu Roma isplatiti 22.5 miliona eura.

Edin će biti veliko pojačanje za rimski klub, a zajedno s Miralemom Pjanićem pokušaće da vrati slavu velikanu sa Olimpica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko će do kraja današnjeg dana završiti sa Cityjem, papirologija će biti završena i sada je ostalo samo da sačekamo da vijest o prelasku u Romu dobije svoju zvaničnu potvrdu.

Vjerujemo da će Edin dobiti puno više prostora za igru nego što je to bio slučaj protekle sezone u Cityju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.