Džekin post nastavljen, Roma slavila u Firenci
Foto: EPA

Vučici važna tri boda

Džekin post nastavljen, Roma slavila u Firenci

M. Šljivak

Ekipa Rome pobijedila je na gostovanju Fiorentinu sa 4:2 u susretu 12. kola italijanske Serie A.

Odličan meč viđen je u Firenci, a na kraju je Vučica uspjela da upiše važna tri boda u ovom duelu.

Već u petoj minuti gosti iz Rima su poveli. Gerson je pogodio za prednost od 0:1, ali je slavlje trajalo samo četiri minute, jer je Vertout uspio u devetoj minuti da pogodi za izjednačenje rezultata na 1:1.

Novo vodstvo Romi donosi ponovo Gerson i to golom za 1:2 u 30. minuti. Međutim, Viole se ponovo vraćaju, a za 2:2 je u 39. minuti pogodio Simeone.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi Roma nakon pet minuta igre u nastavku došla do novog vodstva. Manolas je ni kriv ni dužan postigao gol za 2:3, a konačan rezultat od 2:4 postavio je Perotti u 87. minuti.

Edin Džeko je odigrao kompletan meč, ali je nastavio golgeterski post i u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 12. kolo:

Fiorentina - Roma 2:4 (Veretout 9', Simeone 39' / Gersn 5', 30', Manolas 50', Perotti 87')

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi