Džekin saigrač uz dosta muke postao fudbaler: Kada sam to rekao ocu dobio sam šamar za pamćenje
Foto - EPA

Diawari nije bilo lako

Džekin saigrač uz dosta muke postao fudbaler: Kada sam to rekao ocu dobio sam šamar za pamćenje

Midhat Šljivak

Mladi veznjak Amadou Diawara stigao je prošlog ljeta iz Napolija u Romu u transferu vrijednom nešto više od 20 miliona eura.

Ovaj 22-godišnjak se nije previše naigrao kod Paola Fonsece, ali kada je počeo dobijati pravu šansu došlo je do povrede, a sezona je zatim i prekinuta.

Nema dileme da će po oporavku veznjak iz Gvineje dobiti šansu za igru, a za Corriere dello Sport je otkrio kako je njegova karijera zbog oca umalo završila prije nego je i počela.

"Otac mi nije dopuštao da igram fudbal. Kada sam mu prvi put rekao da želim da igram fudbal, dobio sam šamar kojeg i dan danas pamtim", rekao je Diawara.

Sestra mu je pomogla da ostvari svoj san.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sestra Sira mi je pomogla. Kupila mi je kopačke i sakrila ih je od oca. Da ih je on pronašao poklonio bi ih nekom drugom, jer meni nije dopuštao da igram. Na kraju ga je uspjela uvjeriti da me podrži. Nije mu bio drago, ali bili smo u većini i na kraju me je pustio da igram. Danas je sretan zbog mene", istakao je Diawara.

Veznjak je ove sezone nastupio u 20 utakmica u svim takmičenjima.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi