Džekin transfer u Chelsea naišao na prepreku
Nije do Edina, koliko je do klubova koji imaju određenih nesuglasica.

Di Marzio javlja, ESPN prenosi

Džekin transfer u Chelsea naišao na prepreku

Bh. napadač Edin Džeko još uvijek nije kompletirao svoj transfer iz Rome u Chelsea, iako se možda očekivalo da posao već bude ozvaničen do današnjeg dana.

Brojni inostrani mediji su jučer prenijeli vijest da se Džekin potpis za londonski klub očekuje u četvrtak (sutra), tačnije nakon što Roma odigra svoj meč sa Sampdorijom, a Chelsea sa Arsenalom. Obje utakmice su na rasporedu večeras u noćnom terminu.

Po svemu sudeći, četvrtak će zaista biti ključni dan za Edinov transfer u Chelsea jer oba kluba do sutra trebaju da se usaglase oko 'sitnica' koje koče transfer. Dobro obaviješteni italijanski novinar Gianluca Di Marzio, koji je prvi javio da Džeko pregovara sa Chelseajem, sada piše da je transfer naišao na novu prepreku koju je prouzrokovala upravo činjenica da Chelsea i Roma još uvijek nisu uspjeli da se konačno dogovore oko određenih bonusa. Ovom temom se jutros bavio i ESPN, koji se poziva na isti izvor iz Italije.

Edin Džeko je pristao na prelazak u Chelsea i, ako je vjerovati informacijama inostranih medija, zadovoljan je uslovima koje mu nudi londonski klub, ali transfer je još na čekanju baš zbog gore pomenutih nesuglasica rimskog i londonskog kluba po pitanju finansijskih detalja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prilično je konfuzna situacija i sa Batshuayijem, jer nije poznato da li će i on biti uključen u transfer. U Chelsea će, uz Edina Džeku, gotovo sigurno preći i Emerson Palmieri čiji je transfer još izvjesniji, a Roma bi prodajom svog dvojca trebala zaraditi oko 50 miliona eura plus bonuse.

Budući da večeras i Chelsea i Roma igraju važne utakmice u Seriji A, odnosno Carabao Cupu, priča o transferu bi se nakratko trebala 'zalediti' do sutra, kada će vjerovatno biti okončana ova transfer saga koja lagano prerasta u sapunicu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

topalovic
Gacanin hoce u London,..oe svasta,.hahahaha,..
1 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije