Džekin veliki jubilej na Grbavici

Stigao do 300. gola u karijeri

Džekin veliki jubilej na Grbavici

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko stigao je večeras do 300. gola u karijeri.

Naš sjajni napadač je u duelu Lige nacija protiv Sjeverne Irske zabio pogodak za 1:0 i to mu je bilo 54. u dresu Zmajeva, te 300. u karijeri.

Od 300 golova, 54 je dakle u dresu BiH koji je večeras obukao po 97. put, 78 je dao za Romu, 72 za Manchester City, 85 za Wolfsburg i 11 u Teplicama.

Zanimljivo, inostrani mediji nisu naveli da je i za Željezničar postigao nekoliko golova, po nezvaničnim podacima pet, pa je očigledno da je davno došao do broja 300, ali hajde recimo da je to večeras ostvario po zvaničnim podacima.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Edin ima 32 godine, čeka ga još nekoliko sezona i ako ga zdravlje posluži, nema sumnje da će proslaviti još puno jubileja i da će se nadavati golova, što u dresu BiH, što u dresu Rome ili nekog drugog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi